Czy to będzie koniec programu motoryzacyjnego "Top Gear"?

12 Mar 2015, 21:32

Wczoraj BBC ogłosiło, że w najbliższą niedzielę zostanie wstrzymana emisja programu Top Gear, mimo że jest to jeden z najbardziej dochodowych programów w całej ramówce BBC.

Dzisiaj niestety decyzja stacji jest taka, że nie wyemituje trzech ostatnich odcinków najnowszej serii "Top Gear" programu Clarksona. Podczas kłótni z producentem prawdopodobnie doszło do rękoczynów, a że Gospodarz programu już wcześniej otzymywał upomnienia od BBC to tym razem stacja postanowiła wyciągnąć silniejsze konsekwencje. BBC też na tym traci bo jak można dowiedzieć się z ich strony program Top Gear ogląda co niedzielę na całym świecie około 5 milionów osób.

Brytyjscy fani programu działają szybko i połączyli swoje siły. Napisali petycję o przywrócenie Clarksona i emisję ostatnich odcinków Top Gear. Dokument podpisało już ponad 200 tysięcy internautów.

Pewnie nie będzie już kolejnej serii Top Gear. Była by to 23 seria. Ciekawe co będzie z tymi ostatnimi trzema odcinkami?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

12 Mar 2015, 22:10

Ja uważam że bbc nie pozwoli sobie na taką stratę i program będzie dalej.
Fan123
Nowicjusz

Zdjęcia: 20
Auto: Nie mam

12 Mar 2015, 23:03

Ja też myślę że będzie prowadzony dalej bo tyle na nim zyskują.
Autok12
Nowicjusz

Zdjęcia: 5

22 Mar 2015, 00:00

Ej ludzie podobno są ostatnie 3 odcinki wpuszczone do sieci :shock:
shootpac
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 09 2013
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: C5
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2010

22 Mar 2015, 20:32

Będzie ciągle prowadzony program .. Główny ,,powód" tymczasowego zawieszenia programu napisał książkę która jest sprzedawana nawet w Polsce :)
Reklama działa, niskim kosztem ;)
rymaszevsky
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 31 10 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 16v
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1998

16 Kwi 2015, 08:44

Program z anteny raczej nie zniknie. Po prostu pojawi się ktoś nowy w miejsce Clarksona.
Pzdr
bartek13
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe 4x4 Lexusa - RX, NX, UX
    Japoński producent samochodów klasy premium, który wraz z wprowadzeniem w 1989 roku flagowego Lexusa LS podbił segment aut reprezentacyjnych limuzyn, w niespełna dekadę później de facto stworzył kategorię ...

02 Maj 2015, 15:02

Od czasu wyrzucenia go z "Top Gear" brytyjska prasa spekuluję na temat przyszłości Jeremey'go Clarksona. Z najświeższych informacji wynika, że kontrowersyjny dziennikarz może pojawić się w BBC w całkiem nowym programie. Niestety dobrze poinformowane źródła nie znają żadnych szczegółów.

May i Hammond w BBC

"The Week" donosi o tajnym spotkaniu Jamesa Maya i Richarda Hammonda w siedzibie BBC. Dwie trzecie reprezentacji "Top Gear" zostało dostrzeżone, kiedy podjeżdżali na motocyklach po londyńską siedzibę BBC. Oczywiście ich wizyta w stacji spowodowała falę spekulacji na temat przyszłości motoryzacyjnego programu. Przedstawiciele BBC nie wykluczają powrotu Hammonda i Maya do odnowionego show. Obaj zainteresowani nie chcieli jednak potwierdzić powodu wizyty w biurach stacji. To, że rozmowy na temat ich powrotu będą prowadzone potwierdziła w jednym z licznych wywiadów, Kim Shillinglaw, zapewniają jednocześnie fanów programu, że BBC naprawdę dba o swoje dziecko. Zapytana o Maya i Hammonda stwierdziła, że rozmowy z nimi są w toku a BBC ma szereg różnych projektów, w których prezenterzy mogliby brać udział.

Przyszłość "Top Gear"

Richard Hammond i James May mimo składanych bardzo intratnych propozycji odmawiają prowadzenia "Top Gear" bez udział Clarksona. Wykazują się przy tym całkowita lojalnością w stosunki do swojego kolegi. Nie wykluczają jednak prowadzenia w BBC innych programów. Jak na razie obaj założyli kanały na YouTube. James May gra na flecie i gotuje a Richard Hammond się nudzi. Oba kanały biją rekordy klikalności oraz liczby subskrybentów. Może to być jeden z powodów, dla których BBC chcę odzyskać prowadzących. Dodatkowo 'Top Gear" od czasu zawieszenia a potem zwolnienia Jeremey'go Clarksona straciło 40 proc. widzów.

Legendarny program był nadawany w 214 krajach a przed ekranami zbierał do 350 milionów widzów. Bez słynnej trójki prowadzących przyszłości motoryzacyjnego show nie rysuję się dobrze. Do BBC zaczyna powoli docierać, że zabiła kurę znoszącą złote jajka.
BruceWayne
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 02 2001
Auto: Mazda 6

04 Maj 2015, 14:28

Jeden brytyjskich serwisów podał wczoraj, że BBC chce mieć trzech całkiem nowych prowadzących. Wiecie kogo wybrali? Prawdopodobnie (źródło niby wiarygodne, jak podaje Sunday Express) będą to: modelka Jodie Kidd, motocyklista Guy Martin (ten co ściga się na Wyspie Man) oraz aktor Philip Glenister. Oto źródło: http://www.express.co.uk/news/showbiz/5 ... dream-team

Jeśli faktycznie by tak było, to pewnie zrobią z Top Gear jeszcze większe show, a samochody będą już jedynie w tle. Jakoś specjalnie mnie by to nie zdziwiło.
grabek1290
Początkujący

Prawo jazdy: 01 10 2004
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.6 16V 115KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2004

13 Maj 2015, 17:58

Są nowe doniesienia na temat następnego projektu trójcy z Top Gear. Trzeba przyznać, że pomysł Netflixa jest absolutnie genialny.
"Jak donosi portal London Evening Standard, krążą pogłoski na temat spotkania starej ekipy Top Gear z przedstawicielami Netflixa, internetowej platformy rozrywkowej, która za opłatą umożliwia dostęp do filmów i seriali. Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond dyskutują na temat stworzenia nowego programu, który byłby związany z tematyką motoryzacyjną."
Ginger2
Obserwowany

24 Cze 2015, 10:17

Czy ktoś z was wie może, czy to już powstaje?
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9

06 Lip 2015, 11:48

nie wiem co z nowymi, ale teraz na bbc brit leci mnóstwo odcinków chyba od poczatku nawet:) prawdziwa uczta!
marekjanowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1984
Auto: Chevrolet Aveo

09 Lip 2015, 11:31

Dzięki, to obejrzę sobie.
Mój ulubiony odcinek jest o jeździe przez Himalaje, a wasz?
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9

20 Sty 2016, 18:59

dali czadu na narodowym;D jak widac nic sie nie zakonczylo ten program przynosi za duze dochody zeby zadna stacja sie nie zdecydowala na nich, bbc pewnie teraz placze w poduszke.
olafstyks
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 06 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: audi q7

24 Sty 2016, 14:52

BBC ma problemy. Chris Evans wymiotuje podczas jazdy, ma problemy z mówieniem i jazdą.
link: http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/chri ... ck-7197150

Premiera w maju. Podobno wszystko to co nagrali do tej pory nie spodobało się zarządowi. Legenda chyba upadnie...
MonsterRB
Nowicjusz

Auto: Audi

24 Sty 2016, 15:09

A co z Hammond'em i May'em? Ktoś ich też miał zastąpić?
Myślę, że Top Gear bez nich to już nie będzie to samo... i lepiej jak by BBC nagrało program pod inną nazwą.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna