Czy to jest legalne?

15 Sty 2014, 20:16

Czy posiadając takie mocowanie pasów czteropunktowych mogę legalnie przewozić osoby na tylnej kanapie? http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... wAg&iact=c
Klizati
Obserwowany

Auto: Honda civic 4g
Silnik: d16z6

15 Sty 2014, 20:32

Według mnie takie rozwiązanie dyskwalifikuje przewóz osób na tylnej kanapie. Nie chodzi mi o legalność , a o zdrowy rozsądek. Jak będzie wyglądać uzębienie pasażera, tego na tylnym fotelu w przypadku jakiegoś większego zderzenia ? Na to pytanie możesz sobie odpowiedzieć oglądając niektóre testy zderzeniowe.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

15 Sty 2014, 22:14

A znacie może jakiś sposób żeby zamontować owe pasy i zostawić tylną kanapę z możliwościom przewozu pasażerów?
Klizati
Obserwowany

Auto: Honda civic 4g
Silnik: d16z6

24 Mar 2014, 17:03

Poduszki powietrzne nie pomogłyby w przypadku zderzenia z tą ramą.
scodziak
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 03 1997
Auto: Skoda Octavia II
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

16 Kwi 2014, 23:22

5 osobowy z kubłami ? Kup coupe załóż kubla i lansuj sie, bo zwieśniaczysz samochód tylko . Takie moje zdanie. Nie musisz się z nim liczyć
toudixde1000
Nowicjusz

Auto: Nissan Primera
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1996

05 Maj 2014, 15:18

Wg mnie jest to legalne, ale jak pisali wcześniej raczej niebezpieczne dla pasażerów.
koro88
Nowicjusz

Zdjęcia: 18
Auto: B4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris - rozstrzygnięcie konkursu Toyota Motor Poland W sobotę 6 października Toyota Motor Poland zorganizowała finał konkursu "Wygraj nową hybrydową Toyotę Yaris ". Po czterech miesiącach etapów ...