Czy to okazja? Almera II

12 Mar 2012, 18:26

witam, co myślicie o tej almerce II? Cena jest o jakieś 2 tysiące niższa niż porównywalnych egzemplarzy. Czy to zawsze musi oznaczać, że coś jest nie tak czy zdarzają się okazję? Oceńcie proszę czy ta z linku jest ok i czy jechać ją brać póki nie sprzątną spod nosa. Rocznik 2004 po lifcie w cenie 12 500?
[link do oferty na Allegro wygasł]
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

12 Mar 2012, 18:34

No jak na moje oko na aukcji troche mało informacji, no ale cóż może komuś się nie chciało strony robić. Zadzwoń do sprzedawcy i spróbuj się dowiedzieć paru szczegułow typu przebieg, wymiany , jak się sprawuje itd. Wiadomo, że może pościemniać ale zawsze siętroche więcej dowiesz i może nie bedziesz się wlókł xxx km na darmo...
Mattie1
Początkujący

Prawo jazdy: 01 05 2010

12 Mar 2012, 19:59

Rewelacji bym sie nie spodziewał.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

13 Mar 2012, 23:21

Kilka autek do oceny wysyłam. Proszę o porady..

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]

Wolałbym na gaz, ale nie ma nic ciekawego w kujawsko pomorskim
pit85
Aktywny

14 Mar 2012, 07:23

Mnie pasują dwa no może trzy, wszystko Fordy, jeden szczególnie, bo ma takie niuanse na które mało kto zwraca uwagę, ale ma tez swoje wady (wyposażeniowe).
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

14 Mar 2012, 09:09

Nie wstawiłem linków byście ocenili które się Wam, podobają, ale które warto kupić i DLACZEGO:)
pit85
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenny długi weekend "majówka"
    Przed nami majówka i wielu kierowców wybierze się ze swoimi rodzinami na odpoczynek. Zanim jednak wsiądziemy do samochodu, odpowiednio zaplanujmy podróż i przygotujmy się do niej. Wyjeżdżając na drogi ...
    SKODA Citigo - nr 1 w segmencie aut mini!
    SKODA Citigo zajęła 1. miejsce pod względem sprzedaży w segmencie A na polskim rynku w styczniu 2013 roku. Model Citigo od momentu wprowadzenia na rynek cały czas zajmował bardzo wysokie pozycje, jednak pierwszy raz udało ...

14 Mar 2012, 09:47

A co można powiedzieć ze zdjęć? Ładne zdjęcia.
Mnie najbardziej podoba się Fusion, bo ma pewne pochodzenie, jest z mojego rodzinnego miasta, więc w tym Włocławku został zostawiony w rozliczeniu, co też daje jakieś tam pojęcie, że złomem nie jest, bo handlarze raczej złomu w rozliczeniu nie przyjmują (w odróżnieniu od sprzedawanego komisowo). Samochód ma pokrowce - to raczej rzadkość, która w połączeniu z naklejką z wózkiem, może sugerować, że poprzedni właściciel był raczej starszym człowiekiem, który o to auto po prostu dbał. Sam samochód jako konstrukcja jest bardzo ciekawym modelem, taki wczesny crossover, który jako konkurenta ma w zasadzie tylko Ignisa.
Dwie pozostałe to Fiesty , z czego ta z polskiego salonu pomimo większego przebiegu (a bo to wiadomo czy ta niemiecka ma prawdziwy?), wydaje mi się ciekawsza. Odradzam silnik 1,25 konstrukcji Yamahy. Świetny jest ale jego naprawa/wymiany to w porównaniu ze standardowym Forda większe wydatki.
To tyle, mogę się mylić co do oceny, ale zdjęcia ładne.
mstrucz
Aktywny

14 Mar 2012, 17:46

Niebieska Ibiza z Osielska wisi już długo na otomoto i pamiętam że była tutaj na forum już pare razy wrzucana.
Ja uważam tak samo jak przedmówca,pomyślał bym nad tym Fusionem,wprawdzie widać że podpicowany na sprzedaż ale jak sprzedawca zgadza sie na wizyte na stacji to czemu nie.Jedyne co mnie zastanawia to to że auto ma naklejki że autem jeżdziła osoba niepełnosprawna więc możliwe że w aucie były wykonywane jakieś przeróbki pod tą osobe.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

14 Mar 2012, 18:02

Pewnie takie same jak mój sąsiad ma w X5 lub moja teściowa, czyli żadne.
Karta parkingowa inwalidy to w Polsce popularna rzecz szczególnie u starszych ludzi (u mnie w rodzinie są 2 np.)
mstrucz
Aktywny

14 Mar 2012, 19:46

Nigdy nic nie wiadomo.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012