Czy to słuszny kierunek... do 15tys

04 Paź 2010, 08:04

Witam Szanownych Forumowiczów. Stanąłem przed dość trudnym wyborem, a mianowicie za kwotę ok 14-15 tys. chciałbym kupić w miarę młody samochód nie sugerując się stereotypami typu "Ford g**no wort, a fiat jego brat" itp. itd.

Przeszukałem internet, przeczytałem wiele poradników (między innymi katalog AŚ z 2009 opisujący poszczególne modele) i im więcej tego czytam... tym bardziej nie mam pojęcia w którym kierunku pójść.

Aha, za kwotę do 14-15 jakoś nie widzę opcji zakupu niewysłużonego Diesla ? Jeśli się mylę to mnie poprawcie... Benzyniak palący ok 6 l i w miarę dynamiczny (przy przebiegach rocznych oscylujących w ok 18-20k km) chyba będzie optymalny. Na początku roku cena ropy ma pójść jeszcze w górę więc wyrówna się różnica cen paliw...

Co mi się najbardziej podoba:
[link do oferty na Allegro wygasł][link do oferty na Allegro wygasł]

Tylko czy jest szansa wyrwania seata w takim przedziale cenowym?
Co jeszcze. [link do oferty na Allegro wygasł]
Teoretycznie w bardzo wielu miejscach można wyczytać, że to jeden z tańszych do utrzymania samochodów między innymi ze względu na ceny części i robociznę...

Co ewentualnie innego ? Nie potrzebuję dużego auta. Golf 4 ? Z tego co się zorientowałem to max 2000 r. Audi A3 ? Też minimum 10 latek.
Jesteście w stanie doradzić ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
driver86
Nowicjusz

Miejscowość: Zachpom

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Następca Lexusa LFA całkiem możliwy
    Lexus LFA, supersamochód wyprodukowany jedynie w 500 egzemplarzach, na zawsze odmienił wizerunek japońskiej marki premium, przybliżając ją miłośnikom ostrej jazdy, a jego zdeklarowanym fanem jest nawet znany z cynicznego ...
    Silnik V12 - Lamborghini
    Z mocarnymi jednostkami V12 kojarzy się również największy konkurent Ferrari, czyli Lamborghini. Włosi stworzyli dwie generacje swojej słynnej V-dwunastki. Skupmy się na pierwszej, bo to ona w dużej mierze ukształtowała ...