Czy w momecie przełączenia na gaz pompa paliwa nadal działa?

28 Paź 2012, 19:50

czy w momecie przelaczenia n a gaz pompa paliwa nadal dziala,? instalacja nie sekwencja .cos takiego stalo mi sie z pompa jak jezdzilem na gazie( opel vectra)

[link wygasł]
[link wygasł]
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

29 Paź 2012, 14:07

Pytałem o to Gazownika który zakładał mi instalację LPG. Powiedział że różnie bywa i niektórzy wyłączają pompę paliwa po przełączeniu na gaz co jest nie wskazane ponieważ podczas przepływu paliwa układ paliwowy jest dodatkowo chłodzony i unikamy tym sposobem np. zapiekania się wtryskiwaczy. W mojej Yarisce pompa paliwa działa cały czas. :yes:
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

30 Paź 2012, 08:54

Czemu ta pompe tak zdeformowalo, to ewidentnie od wysokiej temperatury , to stalo sie w aucie kolegi zastanawiamy sie czy reduktor cisnienia paliwa niejest uszkodzony,wydaje misie ze pompa powinna tylko dobijac cisnien ie a nie pracowac bezustanku :?
dalton ,nie mylic z daltonizmem:)
dalton
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wodzislaw Śl
Auto: Audi a4
Silnik: 2.0 bp+ lpg 131 KM
Typ: Sedan/Limuzyna

13 Lis 2012, 13:24

nie powinna działać... jesli pracuje, to albo cos z połączeniem, albo sterownikiem. zajmij się tym jak najszybciej, bo jeśli chodzi na sucho (a chodzi, bo auto pracuje na lpg) to przegrzewa się i może sie zatrzeć mechanizm, albo skruszyć membrana!!
Kiedyś o atrakcyjności mężczyzny decydował jego samochód.
Na szczęście te czasy minęły – teraz decyduje telefon komórkowy.
Rajler
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Opel Vectra C classic

13 Lis 2012, 16:36

Rajler napisał(a):nie powinna działać... jesli pracuje, to albo cos z połączeniem, albo sterownikiem. zajmij się tym jak najszybciej, bo jeśli chodzi na sucho (a chodzi, bo auto pracuje na lpg) to przegrzewa się i może sie zatrzeć mechanizm, albo skruszyć membrana!!

Poważnie :shock: .czy żartujesz :mrgreen:
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Typ: Kombi
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
    Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...