Czy w tym roku zima zaskoczy drogowców??? SONDA

Czy w tym roku zima zaskoczy drogowców?

Zaskoczy
12
57%
Nie zaskoczy
5
24%
Okaże się że zabraknie środków chemicznych do posypywania dróg
2
10%
Firmy odpowiedzialne za stan dróg spiszą się na medal
2
10%
Razem głosów : 21

04 Gru 2011, 23:02

W zimie to sie jezdzi z lopata w bagazniku, i jak drogowcow zaskoczy to przynajmniej nas nie zaskcozy.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

06 Gru 2011, 15:14

hehe... to się nazywa przezorność
emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7

07 Gru 2011, 10:24

nie musial spasc snieg abym dzisiaj rano w radiu uslyszal ze zima zaskoczyla drogowcow bo rano byla szklanka na ulicach...
Wiesław14
Początkujący

Auto: Golf

07 Gru 2011, 19:18

I przez takich inteligentów musiałem w zeszłym roku wypychać samochody pod górkę, żeby przejechać, bo oczywiście opon zmienić nie łaska, ale pakować się pod górkę już jak najbardziej.
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

08 Gru 2011, 11:06

stalo sie, pierwsze ataki zimy dzisiaj w nocy
[link do Onet wygasł]
o ile idziecie ze w tych miastach gdzie mialy miejsce opady sniegu z deszczem w dzisiejszych wiadomosciach uslyszymy ze zima zakoczyla drogowcow?:>
Wiesław14
Początkujący

Auto: Golf

08 Gru 2011, 15:19

U mnie śnieg, który pada przez każdą noc (tak od szóstego) topnieje w ciągu dnia :(
Wiem, że innym to pasuje, ale przez cały rok muszę mieć do czynienia z klejącą się smołówą, więc dla odmiany wypadałoby się poślizgać.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

08 Gru 2011, 18:13

Tyle śniegu co napada nocą, czy porankiem to.. nic..
Zwłaszcza, że pada więcej deszczu niż śniegu.

Aczkolwiek to może być początek epizodu.. ^^
Davve
Nowicjusz

Auto: A4 B7

18 Gru 2011, 03:16

Wracając do tematu. Śnieg "podobno" może Nas zaskoczyć - ale dopiero w styczniu, lutym i marcu. Jeśli zacznie sypać w marcu i będzie naprawdę biało to wtedy będziemy mogli mówić o zaskoczeniu. Z tego co wiem i czytam to odśnieżarki są gotowe do działań na naszych pięknych drogach.
mati113
Początkujący

Miejscowość: Bytom
Auto: Nissan Micra
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

18 Gru 2011, 04:46

Jak widać pierwszy śnieg to zawsze jest zaskoczenie jak nie z jednej to z drugiej strony :)

"Padający przez kilka godzin śnieg spowodował problemy w ruchu pojazdów na niektórych drogach południowej Polski. Nasi Reporterzy 24 informują o kłopotach w okolicy Krynicy-Zdrój (woj. małopolskie) i Leska (woj. podkarpackie). W ruch poszły już pierwsze pługi śnieżne."
http://kontakt24.tvn.pl/temat,na-poludn ... =najnowsze
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

21 Gru 2011, 02:18

W Kłodzku śniegu brak :p , natomiast w Zieleńcu śniegu jest sporo :)
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2001

21 Gru 2011, 14:39

We wrocławiu od rana pruszy (i to mnie rzeczywiście zaskoczyło :lol: ) na szczęście dodatnia temperatura zrobi z tym porządek i znów będą miała zimę swoich marzeń:)
emilie
Początkujący

21 Gru 2011, 16:56

U mnie śnieg zaczął padać w południe (Częstochowa), no to myśl jest oczywista - jadę na tor! Za bardzo się ślizgawką nie nacieszyłem, bo musiałem jeździć za jakimś kre*tynem :evil:
W każdym razie pozdrawiam dresa w ciemnym passacie na blachach SKL (pow. Częstochowski)

Miejmy nadzieję że jeszcze w tym roku popada, a na dzisiejszym śniegu wszyscy id*ioci zostawią na całą zimę auta w warsztatach.
LOTnick
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: Ford Focus II 1.6 100KM

25 Sty 2012, 10:15

patrząc z perspektywy ostatnich tygodni, a i także ostatnich lat, chciałbym wyrazić opinię, że zima zazwyczaj zaskakuje kierowców aniżeli drogowców. tak owszem, przyznaję, znam osoby pracujące w branży odśnieżania/solenia miasta i wiem, że nie jest to lekka praca, ale oni zawsze są przygotowani, tylko czasami brakuje zasobów (jak pada śnieg non stop, to nie da rady ogarnąć wszystkiego, jak już wcześniej ktoś słusznie zauważył). ale wyobraźcie sobie sytuację, że dzwoni Ci banda malkontentów ze skargami, że ich mała uliczka osiedlowa, w którą pług nawet nie wjedzie, bo się nie zmieści, jest nie odśnieżona, i tak cały dzień, non stop, można wpaść w depresję.. rozwalają mnie też właściciele posesji leżących przy drogach, jak podczas odśnieżania chodników przed swoimi domami, śnieg wrzucają na jezdnię :shock: trochę rozsądku...
drmax
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2

25 Sty 2012, 11:04

patrząc z perspektywy ostatnich tygodni, a i także ostatnich lat, chciałbym wyrazić opinię, że zima zazwyczaj zaskakuje kierowców aniżeli drogowców. tak owszem, przyznaję, znam osoby pracujące w branży odśnieżania/solenia miasta i wiem, że nie jest to lekka praca, ale oni zawsze są przygotowani, tylko czasami brakuje zasobów (jak pada śnieg non stop, to nie da rady ogarnąć wszystkiego, jak już wcześniej ktoś słusznie zauważył). ale wyobraźcie sobie sytuację, że dzwoni Ci banda malkontentów ze skargami, że ich mała uliczka osiedlowa, w którą pług nawet nie wjedzie, bo się nie zmieści, jest nie odśnieżona, i tak cały dzień, non stop, można wpaść w depresję.. rozwalają mnie też właściciele posesji leżących przy drogach, jak podczas odśnieżania chodników przed swoimi domami, śnieg wrzucają na jezdnię trochę rozsądku...

Zauważ, że rzadko krytykujemy samych drogowców - można mieć zastrzeżenia do ich pracy, organizacji, ale generalnie robią swoje - śmiejemy się z samego cyrku medialnego, który co roku ogłasza że zima zaskoczyła drogowców, tak jakby to był ich odwieczny przeciwnik robiący im na złość. Swoją co do właścicieli posesji też to zauważyłam, w tamtym roku nawet zebrało sie sąsiadowi :mrgreen:
emilie
Początkujący

26 Sty 2012, 15:44

faktycznie, masz rację, trochę się chyba zagalopowałem w wydźwięku mojego posta, ale po prostu wkurzają mnie ludzie, którzy nie mają w sobie ani trochę empatii i nie potrafią dojrzeć drugiej strony medalu, a marudzą na potęgę :)
drmax
Nowicjusz

Auto: Land Rover Disco 2