Czy warto bawić się i robić swapa do trabanta?

11 Lut 2013, 23:18

Tak jak w/w zastanawiam się, czy warto bawić się i robić swapa do trabanta, wkładając do niego silnik od VV Polo, bądź VW Golf III. Co o tym sądzicie, dużo zabawy? Jak duża jest zabawa z tym resorem(za silnikiem). Nie będę tego robił sam. Prawdopodobnie tato mechaniko mi pomoże, ale czasu nie mam też dużo na takie robótki. Pytanie 2, warto zrobić remont silnika, i do końca nie wiem na czym to polega, wiem że wymienia się zużyte części, ale jakie, coś więcej na ten temat ?(remont silnika)

P.S.
Wiem że to dziwne, że pytam was nie jego, po prostu, wole to jednak przeczytać niż usłyszeć -_- A ostatnio gadka mi się nie klei z nim także ten....
ZiomaleK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 26 01 1997
Auto: Trabant
Silnik: VW Polo 1.0 (94)
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

14 Lut 2013, 22:07

A na czym ma polegać ta zabawa?
Pytam bo nie widze tu żadnej zabawy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

05 Maj 2013, 16:08

Zabawy jak to napisałeś- jest sporo,ale jeżeli masz czas i to Twoje hobby,czemu nie spróbować. To czy jest sens i czy dasz rade gdzieś jeździć,to już inna kwestia:)
Dabtuner
Aktywny

06 Maj 2013, 00:09

Dabtuner napisał(a):Zabawy jak to napisałeś- jest sporo,ale jeżeli masz czas i to Twoje hobby,czemu nie spróbować. To czy jest sens i czy dasz rade gdzieś jeździć,to już inna kwestia:)

Spokojnie. Wydaje mi się że Szybki jednak wie coś na ten temat :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...
    Gniazdo, wtyczka OBDII - opis pinów
    Co to jest gniazdo OBDII i co oznaczają poszczególne piny? OBDII to skrót od angielskiego terminu On-Board Diagnostic level 2. Jest to standard obowiązujący w samochodach i pozwalający na podłączenie urządzenia ...