REKLAMA
witam chciałbym wstawić do rx8 zwykły silnik np od omegi 2.0.
Sprawa stoi tak zawsze podobały mi się te auta ale co do tych silników nie jestem przekonany nie zależy mi na mocy, myślę o wstawieniu silnika bez dużej elektroniki np z omegi.
Samo wstawienie myślę że nie sprawi mi problemu bo jestem blacharzem kupno omegi z takim silnikiem całej kompletnej żeby było do swapu to koszt 1500zł i teraz pytania wstawię silnik i :
pociągnę przewody zapłonowe do odpalenia silnika przewody paliwowe
1.jak podłączyć drążek zmiany biegów do skrzyni?
2.jak podłączyć licznik żeby pokazywał prędkość obroty
3 usunę klimatyzację , podłącze przewody do nagrzewnicy czy będzie normalnie nawiew działał
4. czy jak podłączę oryginalną wiązkę co jest w aucie pod akumulator podepnę ładowanie czy będą szyby światła nawiew chodziły normalnie?? Bo myślę o przerobieniu tylko lub puszczeniu nowej wiązki do stacyjki (lub podłączenie pod oryginalną zapłon)
Nie wiem jak to wytłumaczyć żeby dostać konkretne odpowiedzi po prostu usunę silnik wankla wstawię od omegi z skrzynia podłącze wał napędowy założę chłodnice wody z wentylatorem i puszczę kable zapłonowe do odpalenia silnika stara instalacje mazdy podepnę normalnie pod aku
z czym bede miał problem i jak to rozwiązać ?? waszym zdaniem?? jeżeli źle wkleiłem temat proszę o przeniesienie w dobre miejsce. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi