Czy warto inwestować w Daihatsu

25 Lut 2015, 11:34

Dzień Dobry wszystkim. Mój kolega posiadał kiedyś auto marki Daihatsu i zaimponowało mi to, że praktycznie w ogóle się nie psuł, a jakość wykonania elementów była o niebo lepsza od topowych producentów. Zastanawiam się nad teraz nad zakupem drugiego auta firmy Daihatsu dla żony. Będzie to albo Sirion z 2000 albo Teiros z 2001. Samochód na pewno będzie miał napęd na 4 koła oraz automatyczną skrzynię biegów. Na pewno istnieje potrzeba wymiany łańcucha rozrządu oraz kilku kosmetycznych napraw. Czy uważacie, że warto inwestować w takie rozwiązania? Jak jest z dostępnością części zamiennych? Czy istnieje kompatybilność z częściami Toyoty?
A oto moje pierwsze przemyślenia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Pozdrawiam,
Krkrk
Krkrk
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1985
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mazda 2
Silnik: 108 KM / 79 kW
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

25 Lut 2015, 16:47

Jak dla mnie to nie warto kupować daihatsu gdyż za tą kwotę można mieć coś lepszego i z większym zapleczem części zamiennych.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

25 Lut 2015, 18:29

kupić możesz kupić, może nie będzie jakoś kapryśne czy drogie ale jak coś padnie nietypowego to będzie problem, bo mechanicy tego nie znają i weź to potem sprzedaj ;)
W tej cenie wolałbym szukać normalnego SUVa jak np. Kia Sportage czy Toyota Rav-4
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jakie samochody mają 6 biegów w benzynie i manualu?
    Jakie samochody mają 6 biegową skrzynię w benzynie? Skrzynia biegów musi być manualna (6 biegów do przodu + wsteczny). Możemy wziąć pod uwagę wszystkie auta, ale generalnie chodzi tu o wszystkie samochody.