Czy warto korzystać z usług firm, które sprowadzają samochod

29 Kwi 2012, 19:36

Czy warto korzystać z usług firm, które sprowadzają samochody z zagranicy?
Jeśli ktoś korzystał, to bardzo bym prosił o opinie.
P.S. Co myslicie o Hondzie Civic Coupe V/VI generacja lub BMW 318is na pierwsze auto? Czy za łączną kwotę 10tys zł (samochód+opłaty) dostane jakiś zadbany egzemplarz? Zależałoby mi na klimatyzacji, ABS i ewentualnie alufelgach.
pajac
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

30 Kwi 2012, 10:25

Do 10 tyś zł to raczej się nie opłaca sprowadzać samochodu jeszcze za pomocą firmy, której też musisz zapłacić nie małe pieniądze do tego opłaty itd. Ja chce kupić samochód do 30 tyś i bardzo mocno się zastanawiam czy jechanie po niego za granicę będzie opłacalne
doktor1986
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

30 Kwi 2012, 18:00

napisz jaki rok auta cie interesuje itd napisze ci po ile stoja tzn kupisz w holandii czasem np za 1400e opuszcza ci 300e jezeli na export kupisz blachy zjazdowe za 110e i smigasz fura do pl ale uwierz mi kupowałem vento za 1000e wystawione jak na export opuscił 300e i kupiłem zjazdówki przebieg moze duzy 250tys ale naprawde auto niewydygane na polskich drogach
dadus88
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 01 2008
Auto: vw vento 2.0GT

30 Kwi 2012, 22:12

No to tak : Przede wszystkim samochód musi posiadać klimatyzację i ABS oraz najlepiej felgi alu.
Co do przebiegu, to nie mam dużych wymagań, może być nawet 300 000km, byle by stan był przyzwoity. Rok produkcji samochodu od 1995r. Łączna kwota która posiadam to 10tys zł.
Interesowały by mnie :
-Honda Civic Coupe
-BMW serii 3
-Mitsubishi Galant
-Mitsubishi Eclipse
pajac
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...