REKLAMA
Witam,
poszukuję samochód do 25000zł, chciałbym się Was poradzić co wybrać, samochód ma być ciekawy, będę robił średnio 2000km miesięcznie czyli nie dużo, auto ma być w gazie więc pojemność nie jest aż tak istotna w kwestii spalania, nie będzie też robił za transportera, tylko za dojazd do pracy oraz w weekend wypad 150km za miasto.
Wymagania:
- powiedzmy w 85% wymagany jest napęd na tył, chciałbym móc czasem pobawić się samochodem, nie tylko traktować go jako środek transportu
- rocznik najlepiej 2000-2002-200Xr. ewentualnie 98-99 przy ciekawych propozycjach
- najlepiej kombi (np. E46, C5) jednak może też być coupe czy sedan
- spora moc, nie jeżdżę szybko więc prędkość maksymalna nie ma znaczenia, ważne jest przyśpieszenie (najlepiej poniżej 8s co najmniej) i w miarę istotna jest elastyczność
- klima, poduszki, nie najgorsze wyposażenie to standard
- ważne jest dla mnie wykończenie np. takie jak jest w Audi A6 C4/C5 (w tych starszych), jednakże jeśli pasowałby tutaj jakiś japoniec - plastikowy, to nie będzie miało to znaczenia, liczy się prowadzenie, moc itd. jak wyżej
- koszty utrzymania, nie muszą być na poziomie fiata pandy, ale mogą być niższe niż utrzymanie E46
- generalnie szukam samochód z silnikiem benzynowym z LPG, jednak jakiś trwały oszczędny diesel może być, na pewno nie chcę dieslów które już po 150tys mają problemy i są czułe na paliwo (wiemy jakie ono u nas potrafi być na stacji), tak jak bywa z nie którymi silnikami renault (chociażby 1.5), 2.5tdi od audi, czy innymi silnikami innych marek.
Z tego co się rozglądałem najbardziej pasuje do moich wymagań BMW 3 E46 jednak w wersji 330 (3.0 z gazem) koszt samochodu jest wyjątkowo wysoki zadbana sztuka to minimum > 25tys. A mniejsze silniki nie mają sensu. Jednak może znajdzie się jakiś trwały japoniec, inny niemiec, bądź coś młodszego z turbiną.
Czekam na propozycje.
Pozdrawiam