Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Czarooo napisał(a):Myślałem o audi jako autach "nierdzewiejących" dzięki cynkowaniu.
Spodobało mi się stare audi 80 z wyglądu,tak samo jak audi a8 D2 robione w Alu.
Pytanie tyczy się dostępności części jak i koszty utrzymania tych aut. Ogólnie V8 spodziewam się że będzie strasznie drogie dlatego myślę o audi 80. Audi 80 również pewnie ma tańsze części ale różnie to bywa.
Jeżdżę na LPG i nie miałem z instalacjami problemów nigdy. 12-20 tyś rocznie.
Czarooo napisał(a):Ale grupa VAG ma chyba tańsze części jednak niż Volvo.
Czarooo napisał(a):1.6 lub 1.8t w LPG czy 1.9 tdi jakiś?
Czarooo napisał(a):Volvo s60/v70 wydaje się być też dobrym wyborem. Jak radzi sobie z LPG? Jak z dieslem od Volvo?
a jaki w ogóle budżet na auto?Czarooo napisał(a):W takim razie audi A4 b5/b6 brzmi sensownie. 1.6 lub 1.8t w LPG czy 1.9 tdi jakiś?
demirbiras napisał(a):i znowu łożysko koła ponad 400 zł, do Audi TT 130.. a do takiego CLK tylko 80 zł
Zobasz koszt cewki - częsta usterka w benzyniakach - do A4 B7 - niecałe 100 zł, do S60 220 zł..
demirbiras napisał(a):Audi TT 130..
szybki napisał(a):Dlatego sprawne a4b5 znajdziesz na plakacie
demirbiras napisał(a):sporo tylko po co mają przyjeżdzać?
galakty napisał(a):Cewki do Volvo drogie, a u siebie mam dalej oryginalne i to we Francuzie! Co to w ogóle za argument
Rozumiem że piszesz to z doświadczenia?franccc napisał(a):Przywiozą na lawecie jak już staną na środku skrzyżowania, zresztą jak większość gruzów wartych 5k
Baza z danymi technicznymi samochodów marki AUDI. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne AUDI