Czy warto kupić BMW e46?

11 Mar 2011, 13:51

czołem koledzy!

przymierzam się do zmiany samochodu - teraz mam A3, ale trochę mnie Audi rozczarowało.

oglądałem ogłoszenia i w oko wpadło mi BMW serii 328 e46 - czy sądzicie że to dobry wybór? najbardziej podoba mi się wersja 2 drzwiowa, kombi i 4 drzwiowa też są bardzo ok, odpada tylko kompakt bo jest obleśny.

jeżdżę w 90% po mieście, czy taki silnik nie będzie pochłaniał całego mojego domowego budżetu?

diesel raczej odpada, ciągle się coś dzieje, muszę machać lewarkiem biegów jak szalony no i ten klekot...

do wydania mam około 20000 zł, ale wolałbym mniej gdyby dało radę - czy za takie pieniądze jest sens pchać się w 328 żeby to nie był jakiś szrot

będę dźwięczny za wszystkie opinie :grin:
wesoly-roger
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Mar 2011, 14:10

Hm e46 jak najbardziej ale nie za te pieniądze... 2.8 jeden z lepszych silników Bmw,mam kumpla który taki posiada w modelu e36 i powiem że mocny jest a przy tym dość oszczędny jak na tą pojemność :razz: Do miasta moim zdaniem za duży silnik i niema sensu bo nie wykorzystasz go... Możesz szukać e46 ale z mniejszym silnikiem w sedanie może Honda Accord?może jakieś vw 1.8T
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

11 Mar 2011, 14:21

Za te pieniądze znajdziesz E46 ale jakieś 2.0 w sedanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Mar 2011, 17:11

Będziesz tak samo rozczarowany a może i bardziej niż A3
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

11 Mar 2011, 18:40

Jesli trafisz na zadbany egzemplarz to będziesz bardzo zadowolony, Napęd na tył, fajne prowadzeni i Audi się chowa.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

13 Mar 2011, 23:30

co wy głupoty opowiadacie jezdziliści kiedyś tym autem jest rewelacyjne prowadzi sie piueknie jezdsziłem e36 i e 46 i teraz zmieniłem e46 na passata i to był błąd i bmw kupił dym z silnikiem 2.3 jest wystarczający do miasta dynamiczny i spala przy normalnej jeżdzie pali 10litów przy ciężkiej nodze 13 i więcej ale to naprawde musisz wstawiać z czystym sercem polecam

[ Dodano: 13 Marzec 2011, 22:31 ]
a audi to niech sobie emeryci jeżdżą i jak byś miał chętnego na zamiane bmw za passata to z przyjemnością dobije targu
gucio20huc
gucio20huc
Nowicjusz

Miejscowość: piława górna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q3 z silnikami 35 TFSI i 35 TDI
    Na polskim rynku dostępne są już nowe wersje kompaktowego SUV’ Audi Q3. Na początek oferowane jest w trzech wersjach silnikowych: 35 TFSI z manualną skrzynią biegów, 35 TFSI ze skrzynią automatyczną S tronic ...
    Koncepcyjne crossovery Toyoty od R-SC do C-HR
    Crossover Toyoty oparty na C-HR Concept to najnowszy produkt japońskiego koncernu. Auto trafi na rynek w połowie tego roku, jednak jego historia sięga 15 lat wstecz, kiedy zadebiutował koncept R-SC. Wciąż nie wiemy, jak będzie ...