Czy warto kupic chevrolet aveo?

17 Maj 2011, 21:11

Witam, zastanawiam sie nad kupnem nowego samochodu... moge przeznaczyc 40 tys na takie autko a interesuja mnie male i kobiece :)
zastanawiam sie nad chevroletem aveo ale kazdy namawia mnie na corse...
teraz podobno to jeden i ten sam producent wiec roznica polega tylko na znaczku i cenie tych aut...
przeraza mnie troche fakt ze tych Aveo jest tak malo na ulicach...
Chcialabym wiedziec, ktore auto lepiej kupic i ktore jest mniej awaryjne...
Wczesniej jezdzialam a klasa i nigdy wiecej... Mechanikom to bylam dobrze znana :)
prosze do rade
kubek666
kubek666
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

08 Cze 2011, 16:49

nieprawda że aveo to corsa- troche sie roznią. ale tak naprawde to skłaniałbym sie do aveo: prosty, łatwy w naprawach i do tego tani. tak naprawde aveo to skladanka roznych modeli daewoo (matiz, nubira lanos) a wiec co za tym idzie - tanie czesci zamienne. sam mam aveo (5 drzwiowy) i sobie chwale ;-)
nadamus
Nowicjusz

Miejscowość: białystok

29 Lip 2011, 16:52

mechanik u którego byłem ostatnio poleca aveo, podobno niezawodne samochody - jego teściowa ma (wiem że brzmi jak w kawale) i nic się prawie nie psuje
leszek42
Nowicjusz

Auto: aktualnie brak

06 Wrz 2011, 16:16

miałam Aveo przez 6 lat- jeszcze w tej starszej wersji nadwozia, i byłam z niego zawsze baaaaardzo zadowolona! Żadnej awarii. I nieprawda że jest ich mało na drodze. Marka powoli wdraża się w rynek, widać ich na drogach coraz więcej. A teraz jeszcze weszło nowe aveo, takie bardziej agresywne z wyglądu, uważam że świetny samochód.
M.W.
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak działa układ chłodzenia w samochodzie?
    Układ chłodzenia w samochodzie ma za zadanie utrzymać silnik przy optymalnej temperaturze pracy tak aby zapobiec jego przegrzaniu. Z czego składa się układ chłodzenia w samochodzie? - pompa wody, - termostat - czujnik temperatury ...