Czy warto kupić jeden z wymienionych samochodów?

26 Wrz 2013, 17:04

Ok, przyznam, że to będzie moje pierwsze auto, które głównie potrzebuję do dojazdu do pracy. Nie jestem specjalnie wymagający. Ważne, by jeździło i nie pierniczyło się po drodze. Dużo jeździć też nie będę, powiedzmy, że jestem pasywnym kierowcą (:

Oto pozycje, które mnie najbardziej interesują. (Oczywiście proszę zwrócić uwagę, że cenowo nie wybiegam poza 3 tyś.)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
(Do tego nie mam jeszcze dodatkowych informacji, czekam na potwierdzenie)

(Nie wiem jaki ma przebieg, ale wiem że potrzebna jest wymiana rozrusznika. Facet poinformował mnie że to koszt rzędu 200 zł. Nie wiem czy warto kupować i potem bawić się w wymianę na start)

(Nie mam dodatkowych informacji jeszcze)

I mój faworyt póki co:
(Przegląd jest, info jest, jedyny mankament, to ten przebieg. Prawie 300 tyś. na karku. Bardzo mi zależy na opinii, czy warto?)

Z góry dziękuję za info.
aycare
Nowicjusz

Auto: Nie mam

26 Wrz 2013, 17:13

Żadne z tych aut raczej w tym budżecie nie będzie zdatne od razu do jazdy. W kwocie 3 tys. corsa b, astra f z początku produkcji, vectra tak, ale vectra a.
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2006

26 Wrz 2013, 17:33

Vectra B, Mondeo MK2, 406 oraz Polo III nie w tym budżecie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Wrz 2013, 17:42

Nie w tym budżecie, znaczy co dokładnie? Że auto na pewno będzie wymagało dodatkowego wkładu, tuż po zakupie?
aycare
Nowicjusz

26 Wrz 2013, 17:48

Sądząc po cenach to będą totalne trupy.
Koniu
Forumowicz VIP

26 Wrz 2013, 18:08

Ok, rozumiem. A co sądzicie o tym:

[link do Otomoto wygasł]
aycare
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...

26 Wrz 2013, 19:13

Piszę to już któryś raz. Przy wyborze samochodu trzeba myśleć i nie potrzeba tu jakieś zaawansowanej wiedzy motoryzacyjnej. Skoro wyszukuje się samochody w totalnie najniższej cenie dla danego modelu to czego można się spodziewać skoro taki sam model sprzedaje się np. 2x drożej?! :mrgreen:
W kwocie jaką dysponujesz szukaj astry f 1.6 8v
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

26 Wrz 2013, 19:15

aycare napisał(a):Ok, rozumiem. A co sądzicie o tym:

[link do Otomoto wygasł] ... 38404.html

Astre f spokojnie tanio znajdziesz. Jednak moim zdaniem lepiej wersje sedan omijać, mam wrażenie, że one szczególnie gniją. Choć mogę się mylić?
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1995

26 Wrz 2013, 19:31

Mylisz się. Ja miałem Astre F w sedanie i nie miała ani grama rdzy. Mowie szczerze :)
Koniu
Forumowicz VIP

26 Wrz 2013, 19:49

Ta czarna Astra dostała z przodu (na 1foto widać że maska troche wystaje poza błotnik a z drugiej strony jest normalnie) i wogóle silnik Ecoteca a gaz to kiepskie połączenie no chyba że to sekwencja to nie powinno być problemów.

Co do aut z linku to cena adekwatna do stanu:
Vectra pognita,przód bity na 99%,tylna klapa wgnieciona.
406 z lewej strony jakby miała zaprawki na nadkolach i przednim błotniku? Listwa pod lampami w innym odcieniu.
Polo już chyba nie ma progów.
Mondeo troche zaniedbane w środku.

Widze że jesteś z Olsztyna więc może coś z tych?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - moim zdaniem ciekawa oferta.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylne nadkola do zrobienia.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wrzucić używany gaz i fajny dupowóz :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

26 Wrz 2013, 20:02

To, że samochód był bity, czy też ma duży przebieg, bądź mały skręcony z dużego - ma w tym wypadku najmniejsze znaczenie. Jeśli jeździ prosto i jest w przyzwoitym stanie mechanicznym to śmiało można brać. To samochód w cenie roweru, trzeba to sobie uświadomić. W tej kwocie zawsze będzie loteria.

Swift, corsa b,astra f, fiesta - coś z tego. W miarę małe samochody z względnie małymi pojemnościami = mniejsza szansa na zdewastowanie portfela podczas usterki.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2008

28 Wrz 2013, 12:47

Ja bym jeszcze zerknął na Mitsubishi Carismę, z gazem; jeździłem tym 2,5 roku, rok 98, za te pieniądze powinieneś kupić - świetna alternatywa, do tego fajnie nawet wygląda.
Saab 9-3. Cud motoryzacji...
pooh77
Nowicjusz

29 Wrz 2013, 15:11

Carisma z gazem w cenie samej instalacji? :shock:
Vectra B poniżej 3 tyś :shock:

Co raz lepsi kosmici tu zaczynają pisać... :lol:
Kiedyś mnie tu ktoś zrugał za polaczkowatość, która niestety znowu się potwierdza-"Jeździć na bogato a nie zapłacić prawie nic za to" :no:

Bałbym się wsiadać do każdego z tych samochodów ( z 1 posta), a szanse na to, że szybko podwoi się wartość i dalej trup będzie trupem są niemalże pewne.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

29 Wrz 2013, 15:37

Carisma z gazem w cenie samej instalacji? :shock:
Vectra B poniżej 3 tyś :shock:

Co raz lepsi kosmici tu zaczynają pisać... :lol:
Kiedyś mnie tu ktoś zrugał za polaczkowatość, która niestety znowu się potwierdza-"Jeździć na bogato a nie zapłacić prawie nic za to" :no:

Bałbym się wsiadać do każdego z tych samochodów ( z 1 posta), a szanse na to, że szybko podwoi się wartość i dalej trup będzie trupem są niemalże pewne.

Żałosny komentarz. To, że ty jesteś polaczkiem, nie znaczy, że musisz przyrównywać innych do swojego, dość niskiego, poziomu.

Reszcie dziękuję za opinię.

/close.
aycare
Nowicjusz

29 Wrz 2013, 15:51

aycare napisał(a):Żałosny komentarz. To, że ty jesteś polaczkiem, nie znaczy, że musisz przyrównywać innych do swojego, dość niskiego, poziomu.

Właśnie niskich lotów to Twój pierwszy wpis, wujek google nie gryzie by sobie zobaczyć co ile kosztuje i chociażby spróbować uśrednić cenę, by ją traktować jako wyjściową do sprzedaży. Czy to tak wiele?Nawklejałeś ogłoszeń, które ze zdjęć przypominają tylko samochody a mają z nimi niewiele wspólnego. Kasa 3 tyś to jest kasa na Vectrę A a nie na B, na peugeota 405 a nie 406 itd. Polaczek to styl myślenia, więc się nie przejmuj, nie jesteś sam. Osobiście nic do Ciebie nie mam, oceniłem Twoje podejście do zakupu samochodu, a chyba po to założyłeś wątek?Przykro mi, że nie potrafisz wyciągnąć konstruktywnych wniosków, myślałeś, że będą ochy i achy na temat tego co tu nawklejałeś i zostaniesz "odkrywcą", "rekinem okazji" itd?Myśląc, że jesteś w stanie kupić takie pojazdy w tej cenie i będą one co najmniej dostateczne dołączasz do dużego grona jeleni na które polują sprzedawcy przedstawiający taką ofertę. Przykre ale prawdziwe, a ja nie zamierzam owijać w bawełnę, bo taki mam charakter że jak coś jest gównem to nie opisuję tego że to zawoalowane ekskrementy przypominające kolorem czekoladę. Dlatego ogarnij się i kup samochód a nie coś co będzie zostawiało tyle śladów ile ma kół i będziesz ładował wiecznie w to pieniądze, w dodatku jak sądzę ciężko zarobione.
Wiesz co jest domeną "polaczków" czyli tych właśnie dziwnych zachowań?Że zasuwają ciężko pracując i zarabiając pieniądze, a wydają je zupełnie bez rozumu, nie pamiętając jak ciężko to przysżło-inaczej można to zwać brakiem rozsądku.
Kupuj rozważnie, unikaj chwytów i sztuczek, nie daj się nabrać. Nie bądź JELENIEM.
AkuQ
Aktywny

Prawo jazdy: 14 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Ford Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009