Czy warto kupić Passat b5 za 10 000zł

03 Paź 2011, 22:29

Tak jak w temacie.
Rocznik 1997, diesel 1.9 TDI 110km, automat. Samochód zadbany, napewno sprawny (dobry znajomy chce sprzedać). Czy może coś innego w tej kwocie szukać. Autko szukam dla ojca.
dawideo
Nowicjusz

Miejscowość: Trójmiasto

03 Paź 2011, 22:44

Jak dobry znajomy i na pewno sprawny to nic innego jak brać. Cóż innego można napisać :wink:
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

04 Paź 2011, 08:21

Ba nawet bardzo dobry znajomy, więc wiem, że śmiecia mi nie sprzeda:). Chciałem się tylko dowiedzieć czy do 10 000 można wyhaczyć coś lepszego, i czy automat do dobry pomysł (koledze nigdy się nie psuł).
Jeśli chodzi o samo autko, kolega kupił je 3 lata temu (więc ja będę 3 właścicielem), w sumie nie narzekał na awaryjność (raz tylko turbine wymieniał), wiem że miał stłuczkę (przednia maska wygięta i pęknięta chłodnica) maska i chłodnica były wymieniane na nowe (maska nie klepana i kolor identyczny, super spasowane). Od momentu stłuczki też wiem że z autem nic się nie działo. No można powiedzieć, że znam te auto od 3 lat równie dobrze jak właściciel:). Tylko powiedzmy czy ta wcześniejsza stłuczka nie odbije mi się np za 2 lata i zaczną wyskakiwać problemy. Bo jeśli nie to praktycznie już jutro ojciec będzie miał nowe auto :)
dawideo
Nowicjusz

04 Paź 2011, 09:18

Ja bym brał na Twoim miejscu a co do tego że był wypadkowy to dobrze wiedzieć niż niewiedzieć i kupić takiego jako 100% bezwypadkowy jak to większość handlarzy kit wciska.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Paź 2011, 11:59

A czy 110 koni wystarczy do spokojnego wyprzedzania? Tzn nie chce szaleć na ulicy, i nie chce ruszać jako 1 z pod świateł. Ale chciałbym móc spokojnie wyprzedzać, jeśli coś będzie się przedemną wlekło.
dawideo
Nowicjusz

04 Paź 2011, 12:14

Jeśli zdrowe te konie, to starczy. :)
dervu
Zaawansowany

Miejscowość: Lublin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Peugeot 106 XSi 16v
Silnik: 1.6 16v TU5J4
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

04 Paź 2011, 13:44

A czy ktoś się orientuje jaki jest koszt naprawy skrzyni automatycznej? Tzn. narazie wszystko gra, poprostu słyszałem, że koszty napraw są bardzo wysokie i że automaty lubią się psuć:/ A autko młode już nie jest i nie chciałbym aby za pół roku szykować kilku tyś na naprawę:/
dawideo
Nowicjusz

04 Paź 2011, 15:04

Jeśli skrzynia jest w db stanie to nie ma sie czego bać a nawet jeśli to koszt naprawy nie powinien być jakiś kosmiczny (zawsze można kupić drugą na szrocie czy allegro).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012