Czy warto kupić samochód w internecie

15 Wrz 2011, 13:03

Witam
właśnie się zastanawiam czy lepiej szukać na jakichś giełdach, po znajomych itd czy też lepiej poszukać w internecie. Zastanawiam się ponieważ znam taktyki stosowane przez posiadaczy stron internetowych mianowicie w google na pierwszej stronie bardzo często pojawiają się strony pozycjonowane czyli posiadające nie koniecznie dobre auta do sprzedaży.Miałem już raz tak że kupiłem wiatrówkę przez internet z jakiegoś sklepu internetowego na pierwszej stronie i po miesiącu się już zepsuła. Mój znajomy ma firmę Eactive i mówił że oni mają wypozycjonowane 90 % stron internetowych i że w internecie nie wolno wierzyć w takie strony.
jarilitmanen
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Nie mam

15 Wrz 2011, 14:16

przeciez jak szukasz samochodu w internecie to tak czy tak musisz jechac go ogladnac , bierzesz znajomego mechanika i jedziecie ogladac pasuje Ci to kupujesz nie pasuje szukasz innego z tego co zauwazylem to roznica w cenie np na allegro a na gieldzie (krakow) waha sie w granicach 10-20% drozej na gieldzie niz w internecie
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

16 Wrz 2011, 16:04

Internet jest jak tablica ogłoszeń z większymi możliwościami kontaktu ze sprzedającym.Przecież nie kupisz go wirtualnie i nie wyślesz pieniędzy bez odpalenia silnika.Nie wysyłaj tez żadnych zaliczek. :!:
Marek99
Początkujący

19 Wrz 2011, 15:15

Zgadza się,w internecie możesz wypatrzeć bardzo dużo ogłoszeń a przecież przed zakupem i tak oglądasz dany model na żywo,nie wyobrażam sobie aby mogło być inaczej.
123opony
Nowicjusz

Auto: VW GOLF V

09 Cze 2012, 14:11

Giełda jest niezła żeby...poprzymierzać się do danego modelu auta. Można też czasem się nim przejechać i zobaczyć jak się w nim czujesz. To samo dotyczy komisów. Natomiast najwiekszą gamę aut masz jednak w internecie,choć tak jak napisali moim przedmówcy i tak każde auto trzeba będzie przed kupnem ocenić w realu. Oczywiście komisy są raczej dla tych co chcą kupic na raty i z tego powodu godzą się czasem na zawyżoną cenę. W komisie kupują także ci,co nie mogąc sprzedać swojego auta,decydują się pozostawic je w rozliczeniu i wziąć inne droższe auto z komisu.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...