Czy Warto kupic tego forda?

16 Sty 2019, 04:52

Trzeba jechac obejrzec a nie gdybac czy byl wypadkowy czy nie..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Sty 2019, 07:52

Ja to zawsze mam śmiech na pysku jak widzę jak sugerujecie sie opcja bezwypadkowy co w waszym mniemaniu od razu oznacza szczepiony z trzech.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sty 2019, 09:22

A wiecie co jest śmieszne że teraz np.mój brat sprzefaje avena 07r, mały przebieg, 1,8, fl, i...jest to już prawie najtańsze auto w ogłoszeniach i czemu nie poszło bo były malowane 3elementy i była szyba pęknięta. Wszystko jest zrobione a szyba wstawiona, może bez super jakości ale jest. Dzwonią te mośki i zamiast skupić się że coś jest w super cenie, po zwtkłych parkingowych rysach udokumentowanych zdjeciami to nie...ło Panie ale reszta ma "bezwypadek" zaznaczony. Nawet propozycja taniego 1szego serwisu nikogo nie interesuje. Bo lepiej usłyszeć farmazon, story a z handlarzem umówić się w polu bez adresu...
To są nasze "klyenty" "bezwypadkowy" :ok:

Ps.
Kao powiedz śledczym ile kosztuje we Fr.malowanie za element, jak wygląda szpachlowanie itp :)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

16 Sty 2019, 13:39

Niemcy to już złomują dobre auta z 2010-2012r (diesle), a co tu dopiero mówić o kilkunastoletnim Fordzie za taki pieniądz :mrgreen:

Rozumiem ludzi, którzy nie zaznaczają tej mitycznej opcji, bo w ten sposób można wstępnie odsiać Januszy, którzy robią awantury o malowany element czy wymienioną szybę.

No i polskie "klasyki" za kilkadziesiąt tys są ok, a auto na otomoto bez opcji "Bezwypadkowy" już nie, ciekawe...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

16 Sty 2019, 14:27

Stosunkowo we fr mało kosztuje naprawa el tylko tu jest trochę inaczej bo liczy sie na godziny, nie ma określonej stawki ale średnio jest to 150-200 euro, jak sie naprawia? heh :roll: miedzy innymi mozna zobaczyć to tu najgorsze-naprawy-druciarstwo-vt104505.htm?hilit=Najgorsze%20naprawy

Dodatkowo dziś nasz blacharz klepie to

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

klient nawet nie myśli o wymienie wiec jest klepane, drucone. Pójdzie grubo szpachli i bedzie gites dla jego oka. Ale tak jak juz kilka razy wspominałem oni nie podchodzą do tego pedantycznie, aby miało formę i kolor się zgadzał (podkreslam kolor a nie odcień). Dlatego nie polecam aut z FR albo trzeba dobrze sprawdzać. Za to jest tu fajny przepis wypadkowy, jeżeli naruszona jest konstrukcja auta czyt. Podłużnica lub podłoga auto jest juz zablokowane i niedopuszczone do naprawy, nadaje sie tylko na eksport lub na graty
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sty 2019, 15:29

Ja powiem tylko tyle że niektórym się Niemcy mylą ze Szwajcarią czy Belgią :yes:
Już to widze jak Hans czy jakiś Markus spod Lipska rozbija się nowiutkim Arteonem albo XC90..w Berlinie w centrum to jeszcze Golfy 3 można spotkać.

No ale ok..a jeśli dla sprzedające brak zaznaczonej opcji bezwypadkowy jest jakimś ubezpieczeniem przed głupim klientem to co w opisie robi hasło że "auto w bardzo dobrym stanie technicznym"? :roll:
To też można podważyć w 5 min, przyprowadzając kogoś ogarniętego.
i się okaże że auto nie jest w bardzo dobrym stanie technicznym, że ma wady, czyli niezgodny z opisem.
Śmieszne są te dyskusje tutaj...ale wróćmy do tematu i koniec tych głupich rozmów.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Światowa premiera Golfa TDI BlueMotion
    Debiutujący w Genewie seryjny nowy Golf TDI BlueMotion to jeden z najoszczędniejszych obecnie samochodów. Golf ten napędzany jest nowym silnikiem TDI (wysokoprężny z turbodoładowaniem i bezpośrednim wtryskiem) o mocy ...

16 Sty 2019, 17:11

Na pewno bardziej wartościowe porady niż "TSI jest spoko, należy tylko wymienić pół silnika i będzie hulać" :ok:

No i zadam pytanie retoryczne - jak widzisz w ogłoszeniu "Bezwypadkowy" to już nie kontrolujesz stanu nadwozia i elementów nośnych przy oględzinach? Bo z Twoich wypowiedzi można wysnuć taki wniosek.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

16 Sty 2019, 17:18

Pionek ale co ma piernik do wiatraka? Opcja bezwypadek ma świadvzyć o stanie technicznym i to jakigoś staruszka?
Pionek mi ręce opadają co do naszych polskich głupot..i powiem Ci mogłem ostatnio zadatkować przetartego polo Wrc z 13r.i olałem temat i możesz wierzyć lub nie ale właśnie po lekturze tych głupot z zakresu auto śledztw... niestety wPl nie będzie ok. Dzisiaj siedzieliśmy i któryś z nad wymyślił że kupujący powinien w wyszukiwarce mieć opcje ze stopniem chęci bycia wydyma...nym. Wtedy pojawiałby się wszystkie ofert ze story, plakiem, i bezwypadkowe no i najtańsze.

Ehh szkoda gadać.

P.s

No i mylą Ci sie fakty nikt nie mówi że ktoś ma rozbijać się arteonem tylko często drobna przygoda dyskwalifikuje auto w de do naprawy.
szybki
Moderator - Tuning

16 Sty 2019, 17:37

mike napisał(a):Na pewno bardziej wartościowe porady niż "TSI jest spoko, należy tylko wymienić pół silnika i będzie hulać"

No owszem z resztą takie same jak - 2,5T R5 Volvo/Ford, cudowny silnik, fajnie brzmi ale podstawa - zamknięcie bloku albo i nie ale potem szukanie silnika na wymianę :yes:

Jak widzę opcje bezwypadek sprawdzam auto, tak samo jak czytam że jest w świetnym stanie czy w b. dobrym stanie, bo to jest normalne.
Ale wiem że nikt normalny nie strzela sobie w kolano, chyba że kretyn i nie pisze że auto w średnim stanie albo że jedzie, skręca hamuje, tak samo jak bez powodu nie pomija opcji bezwypadek bo obtarł się o barierkę :ok:
I nie wiem dlaczego takie poruszenie pojawiło się?
Bo zamiast Golfa jest Ford a on nigdy się nie psuje i nie bierze udziału w kolizjach?
Nie ja pierwszy i nie ostatni poruszam kwestię opcji bezwypadku w ogłoszeniu, ale wiem że jakby był VAG to by było wszystko ok, bo one się psują, uczestniczą w kolizjach jako jedyna marka samochodów reszta nie..
I nie wiem skąd to poruszenie..bo tematów gdzie ktoś zwraca uwagę na brak opcji bezwypadek było przez ostatnie 2 lata tysiące i wtedy jakoś nie protestowaliście..jakieś zmiany na 2019 w polityce forum?
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Skrzynia biegów: Manualna

16 Sty 2019, 18:28

To jest auto za 13, a nie za 130 tysięcy złotych. Jak autor tematu ma blisko to auto, to niech jedzie oglądać, może pomierzyć miernikiem:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

To że cokolwiek było malowane w takim aucie jest raczej pewne.
Ossy
Forumowicz VIP

Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

16 Sty 2019, 22:50

Pionek to ja jestem tym kretynem który nie zaznacza opcji bezwypadek i w dodatku opisuje wszystko w ogłoszeniach ...jak czegoś nie napiszę to dopowiem. Jak chcesz to pokaże Ci wiadomości które wysłałem w sprawie avena mojego brata który obecnie jest w ogłoszeniach. I wiesz nad czym ubolewa mój brat? Ano nad tym że ma najtańsze auto z małym przebiegiem i to fl a i tak ludzie szukają ch do d.pt. "bezwypadek" albo "malowanek" ... Niestety my Polacy nie prosimy się o oszukanie my wręcz domagamy się tego. Ktoś kupi takiego avenka i ma tanią jazdę za śmieszne pieniądze a lakier hmmm sądzę że oporów powietrza nie będzie stawiał...tym bardziej że są malowane 3elementy z dokumentacją zdjęciową jak było jeszcze w ch. No ale może trzeba się zastanowić, czy nie lepiej być chu..jkiem pomalować opony plakiem i wpisać bezwypadek...wtedy zamiast sprzedawać auto 8mcy pójdzie w2mce :no:
szybki
Moderator - Tuning

17 Sty 2019, 00:07

Podsumowując temat - auto godne uwagi, jedź, oglądaj, bo filozofować można bez końca. Będzie ok to bierz i ciesz się fajnym autem.

Szybki fajnego tego Avensisa sprzedajecie :ok:

Temat zamykam, bo sam OT. Jeśli autor będzie chciał otworzyć, niech pisze do mnie na priv
mike
Moderator
Awatar użytkownika

22 Sty 2019, 23:12

Witam byłem na stacji i tam aż byli zdziwieni że aż tak dobry stan ma ten ford reszta też ok tylko ma kilka odpryskow a że to mój 2 samochód każda rysa odprysk mnie drażni dlatego chciałbym się zapytać o te odprysk w jakiej cenie i czy to jest możliwe to zamaskowac?
Dodam że.jest ich.ok.5
deyath
Nowicjusz

23 Sty 2019, 16:14

Dobra polerka może załatwić sprawę lub korekta lakieru,w obu przypadkach musisz się liczyć z kosztem 500-1000zł.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

23 Sty 2019, 16:48