Rozumiem, że jeśli 1.25 to ten 82 KM, a nie 60? Słabsza wersja niestety jeździe, jakby w ogóle nie chciała
![Mr. Green :mrgreen:]()
Co do 1.4, to silnik lubiący wysokie oboroty (od dołu, do 3-3,5 tys. obrotów) nie chce jechać. Na wyższych obrotach auto całkiem nieźle się zbiera, ale za to nie jest już wtedy oszczędne. Przejechałem takim autkiem kilkadziesiąt tysięcy km i wiem, co mówię (auto od nowości - służbowe). Rekord zużycia z trasy!!! to chyba 11,5 l / 100 km
![Mr. Green :mrgreen:]()
(autostrada). Na zwykłych krajówkach w trasie mi to paliło ok. 7-9 l / 100 km. Obecnie mam do dyspozycji fiestę mk8 z ecoboostem 1.0 100 KM i przy analogicznym użytkowaniu spala 6-7,5 l / 100 km. Z autostrady 9 litrów też nie przekroczyłem.
Poza tym fajne, zgrabne i zwinne autko. Całkiem nieźle wyciszone i naprawdę dobrze się prowadzi. Unikaj tylko najsłabszych wersji wyposażenia, bo w takich wersjach spotyka się fotel kierowcy bez regulacji wysokości. W takiej konfiguracji, jeśli jesteś dość wysoką osobą (ja mam 1,90 m) siedzi się jak na taborecie (fotel jest wysoko) i nie jest wygodnie. W wersjach z regulacją wysokości fotela jest już OK. No i podstawowa wersja wyposażenia nie ma nawet termometru i bywają korby w drzwiach
![Wściekły :x]()