Czy warto kupić

05 Sie 2018, 00:28

Witam. Patrzę za samochodem do 10 tyś. Małe i ekonomiczne.
Opatrzyłem sobie vw polo 1.4 75KM benzyna. 2002 r. 180 tys przejechane ma i zastanawiam się czy warto bo z tego co czytam w internecie to piszą ,że ten silnik ma jakieś problemy. Muszę wiedzieć ponieważ samochód jest bardzo blisko mnie. Samochód sprowadzony z włoch przez pierwszego właściciela w polsce.
to ten samochód [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

i ewentualnie jak będę szedł oglądać to napiszcie mi proszę na co zwrócić uwagę.
Fruler97
Nowicjusz

Auto: Opel Tigra
Silnik: 1.6 106 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

05 Sie 2018, 09:10

Tu masz więcej o tym silniku:
http://www.motobenzyna.pl/silniki/2226-silnik-1-4.html

Dodatkowo w tym roczniku jeszcze była awaryjna odma, więc trzeba zobaczyć czy zostało to poprawione.

Ogólnie Polo IV to bardzo średnie auto, a dodatkowo dość drogie jak na swój rocznik, ja chyba poszukałbym czegoś innego.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

05 Sie 2018, 10:16

Fruler97 napisał(a):Samochód sprowadzony z włoch przez pierwszego właściciela w polsce

o czym to świadczy? o niczym, we włoszech mógł mieć 5 właścicieli, i nigdy nie poznasz pełnej historii tego auta.
a znając życie to na 99% sprowadził go handlarz i sprzedał właścicielowi na "umowę na włocha"
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

05 Sie 2018, 11:06

Z ceną to przesadził i to grubo,wart max 7-8k i tak jak Ossy wspomniał ten silnik miał problemy z odmą.

Taki Civic lepszy,7lat w jednych rękach,ma udokumentowane naprawy i wymiany,prezentuje się bardzo ładnie i niedawno przeszedł przegląd :ok:
[link do oferty na Olx wygasł]
Tylko trzeba uważać na łożyska w skrzyni biegów bo one były największą wadą tego modelu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Sie 2018, 13:10

z tego co pisał to on jest 1 właścicielem w kraju i sprowadził ten samochód osobiście od 1 właściciela z włoch, ale już mi coś śmierdzi ponieważ z vinu wynika ,że był ten samochód wyprodukowany w bratysławie

głównie mnie zachęca oc na prawie rok czasu.
Fruler97
Nowicjusz

Auto: Opel Tigra
Silnik: 1.6 106 KM
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mobilność elektryczna w BMW Group ma już 40 lat
    Pod koniec 1975 eksperymentalny pojazd zbudowany w oparciu o BMW LS oraz wyposażony w nowe akumulatory oraz nowy silnik elektryczny zaczął przynosić pierwsze rezultaty. Następnie, w roku 1980, zapoczątkowany został projekt ...