05 Sie 2018, 15:39
Witam wszystkich.
Tak jak w temacie poszukuje samochodu w przedziale 20 k +/- 2k na stałą trasę 70 km dziennie do pracy (1600 km miesięcznie wioskami).
Do tej pory używałem do tego Fiata Punto 1,2 (rocznik 2001 golas). Więc jak widać, żadne luksusy oraz demon prędkości, ale takie było założenie tego auta.
Czego szukam ?? W sumie rozum podpowiada coś małego, taniego w eksploatacji. Mała benzyna z opcją zamontowania gazu jak najbardziej preferowana. Coś co nie gnije (wszystko gnije prędzej czy później, a Ja wolałbym to później), klimatyzacja i elektryczne szyby, bo reszta to dla mnie bajery które mogą być, a nie muszą.
Może wszystko byłoby ok gdyby nie serce, które podpowiada coś mocniejszego niż 1.2, bo jakby nie patrzeć strasznie problematyczne jest wyprzedzanie, zwłaszcza jak jedzie się w 3 osoby..
I tu zwracam się do Was z prośbą o nakierowanie na auto w segmencie B,C,które nie przysporzy mi nadmiaru wydatków, nie dostanie zadyszki przy wyprzedzaniu, będzie lubiło gaz oraz nie zgnije za szybko.
Nie mam żadnej preferencji jeśli chodzi o marki i modele (nie licząc Volvo S40/60 które raczej wykracza założone ramy przeznaczenia) a sam samochód mam zamiar sprowadzać.
Z góry dziękuje za pomoc.