Czy warto kupić?

11 Sie 2011, 21:18

Chcę kupić autko, ale nie wiem jakie. Myślałem o astrze94 i megance96. Jakie wybrać i jakie są zalety jednej i drugiej?
jacek1994
Nowicjusz

Auto: porche

11 Sie 2011, 21:28

O zaletach w tak wiekowych autach ciężko mówić... Raczej skoncentrowałbym się na tym,które z tych aut ma mniej wad... Moim zdaniem Astra.Mam taką w domu i na pewno jest mniej kłopotliwa niż porównywalny rocznik Megane.Trzeba znalezć zadbany egzemplarz np.taki jak mój z lpg i kombi 95 bez rdzy. Wtedy można założyć kilka lat w miarę niekłopotliwej eksploatacji.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

11 Sie 2011, 21:47

Mówisz, że Astra ma mniej wad bo Ty ją masz? A miałeś ten rocznik Megane? Ja np. mam i sprawuje się bardzo dobrze, bez żadnych awarii. Przez 5-6 lat pojawiło się kilka niewielkich awarii, jakaś kontrolka i nie działający nawiew.
Ale nie powiem, że Megane ma mniej wad bo nie mam porównania z Astrą. Warto zaznaczyć, że Megane to już nowsza konstrukcja, i przyjemne wnętrze.
MarcinUser
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Podkarpacie

11 Sie 2011, 22:35

To proste,bierz które jest w lepszym stanie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...