Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
andrewb25 napisał(a):Zależy też od samego podejścia do tematu:
-ty dasz 60 tysi i 20 tys na pakiet startowy i powiesz OK byłeś na to przygotowany, jest wszystko OK.
-inny da 60 tys i powie że musi auto sprzedać bo mu się wszystko sypie po koleji i już wpakował aż 20 tys.
także punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Raziel11 napisał(a):Problemem nie sa tylko auta sprowadzane, bo strupy wszystkich marek sprowadza sie do polski ale koszt nalezytego utrzymania takiego auta.
Wiele osob kupuje te auta z chęci posiadania a nie stac ich na utrzymanie.
Auta same w sobie sa fajne szczegolnie z konkretnym silnikiem ale serwis w aso niestety trochę kosztuje, sam zastanawialem sie nad jakas e90/e91 z 3.0 benzyna ale po zapoznaniu z kosztami stwierdziłem ze mój budzet wynoszący miesiecznie 2tys na auto to zbyt malo.
Oczywiście miesiac w miesiac nie bedzie sie psulo ale szczegolnie pakiet startowy jest drogi, 15tys to ja wydalem w miesiac po zakupie Leona Cupry R na tematy pozakupowe takie jak rozrzad, swiece, oleje, filtry, hamulce i opony.
Kupując taka bete za 60tys na start masz do wlozenia 20 bo niestety te auta i silniki nie sa juz tak niezawodne jak te starsze
PanKolega napisał(a):Dlaczego uważasz, że kupując bete za 60k musisz włożyć 20 na start ? ostatnio słyszę od ludzi, że każdą bete, którą chcesz kupić to musisz włożyć 20 na start...
Nikt Ci nie spusci ceny na rozrzad, hamulce czy oponyPanKolega napisał(a):Kupując bete możesz ją sprawdzić z bimmercheck oni każdy mankament wyciągną co daję Ci możliwości negocjacyjne.
Raziel11 napisał(a):PanKolega napisał(a):Dlaczego uważasz, że kupując bete za 60k musisz włożyć 20 na start ? ostatnio słyszę od ludzi, że każdą bete, którą chcesz kupić to musisz włożyć 20 na start...
Bo takie sa realia jesli jestes swiadomym uzytkownikiemNikt Ci nie spusci ceny na rozrzad, hamulce czy oponyPanKolega napisał(a):Kupując bete możesz ją sprawdzić z bimmercheck oni każdy mankament wyciągną co daję Ci możliwości negocjacyjne.
Ossy napisał(a):Te 15 tys.pewnie wyszlo w ASO.
Baza z danymi technicznymi samochodów marki BMW. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne BMW