30 Kwi 2010, 15:22
Witam wszystkich Forumowiczów,
Proszę was o pomoc, ponieważ rozważam nad kupnem samochodu VW PASSAT 2.0 20V 130KM B5 FL rocznik 2002 w najbogatszej wersji (skóra, climatronik, 8 poduszek, itp.), przebieg tego autka to 230 tyś km i to co mnie najbardziej "boli" jest to samochód w Angielskiej wersji. W cenę wliczony jest przyjazd samochodu pod sam dom.
Mam do was Forumowicze pytania, ponieważ ja jeżdżę Samochodem w Dieslu i ogólnie motoryzacja nie jest moją mocną stroną, dlatego kieruję do was pytania.
1. Czy dobrym wyborem jest wybranie Passata ?
2. Ile mniej więcej kosztuje Przekładka samochodu na wersję Europejską, oczywiście w jakimś dobrym serwisie (jeśli ktoś zna dobre serwisy z podkarpacia i okolic może napisać)
3. co możecie powiedzieć o tym silniku: Ile można zrobić kilometrów (zanim będzie nadawał się do remontu), czy te silniki są awaryjne itp.
Miałem jeszcze jakieś pytania, lecz wyleciały mi z głowy najwyżej później jeszcze coś dopiszę.
O zawieszeniu słyszałem, że jest dosyć awaryjne, lecz nie zamierzam używać tego samochodu jako "terenowy", głównym jego celem będzie przemieszczanie się po mieście i od czasu do czasu za miasto.
Wnioskuję, że samochód jest sprawny technicznie (tak jak mówi jego właściciel), ponieważ pochodzi on od prywatnej osoby, która po zakupie ma przyjechać nim na kołach do Polski a raczej uszkodzonym samochodem 2500 kilometrów będzie ciężko przejechać.
Dziękuję za odpowiedzi i opinie wasze na ten temat