Czy warto wymieniać Poloneza?

17 Wrz 2013, 20:27

i jeśli myślisz że stare zajeżdżone audi będzie dużo bardziej ekonomiczne i mniej awaryjne niż zadbany poldolot to chyba Cie bozia opuściła, zakładaj LPG i tyle, bedzie taniej :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Wrz 2013, 21:02

Broń Cię Boże przed starym Dieslem zamiast młodego i zadbanego Poloneza. To co miałbyś dołożyć do zakupu auta zainwestuj w instalkę ( ok 1400 zł) i nic więcej nie kombinuj. Co do sprzedaży Twojego Poldka - jeśli ktoś kupi go bez LPG to jedynie pasjonat marki, z ekonomicznego punktu widzenia jest to zupełnie nieopłacalne, nawet gdybyś sprzedał go za 1400 zł.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Wrz 2013, 21:06

Dokładnie. Diesle za 3k będą miały dużo najechane i nie będą zadbane. Co do innych samochodów to zobacz na Punto 1, , Astre F, Golfa 3, Felicje
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Wrz 2013, 21:07

No to Panowie, co robić? Zdania podzielone totalnie..
Eggzor
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 03 2012
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Polonez atu plus
Silnik: 1.6 GSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

17 Wrz 2013, 21:12

Szkoda że nie chcesz małego auta bo Tico z gazem czy Saxo w dieslu były by odpowiednie.
Najlepszą opcją było zainwestować w gaz i zostawić sobie poldka bo o inne dobre auto będzie ciężko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Wrz 2013, 21:14

Szczerze, to zawsze mi się podobały auta w sedanie, właśnie nieco większe. Gdyby jednak było coś naprawdę sensownego, ale mniejszego, to też bym się skusił.
Eggzor
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 03 2012
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Polonez atu plus
Silnik: 1.6 GSI
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody elektryczne – co warto wiedzieć?
    Przyszłość motoryzacji będzie elektryczna – co do tego nikt nie ma wątpliwości. Co to oznacza w praktyce? Ile kilometrów można przejechać samochodem wyposażonym w taki napęd? Czy zadziała w deszczu? Jak zmieni ...

17 Wrz 2013, 21:19

Powtórzę CI raz jeszcze - bez instalki LPG w Twoim obecnym poldku (nie czarujmy się) masz marne szanse na pozbycie się go a jeśli nawet to za cenę wielce nieadekwatną do stanu tak więc wg mojej skromnej opinii jedyne rozsądne wyjście to montaż LPG (najprostsza instalacja to koszt 1100 zł). Poldkowi nie potrzeba niczego specjalnego, tak czy inaczej 10 l LPG spali.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

17 Wrz 2013, 21:24

Nawet z lpg cieżko jest sie pozbyć poldka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

18 Wrz 2013, 00:33

Jak nie pognił to zakładaj lpg i jeździj dalej. Jak jakimś cudem go sprzedaż za chociaż 2000 pln to dołóż i kup własnie Audi 100 C3, Ew. 80 B3, najlepiej 1.8 90 ps z lpg. Udany, prosty silnik.

Najszybciej i najrozsądniej jak chcesz jeździć, a nie masz kasy na ewentualne naprawy "nowego" auta to LPG założyć.

Używaną instalkę II generacji to za bezcen ludzie oddają, a i tak ciężko opchnąć. Jak ja przerobiłem kiedyś na sekwencję to starą instalkę sprzedałem za 150 pln komplet oprócz butli.

Także kupisz za 300 pewnie z butlą i ze wszystkim, potem znaleźć magika, który wystawi papier i wstawi Tobie to, powinieneś w 1000 pln się zamknąć.

Ps. Jeździć tylko na pb w polonezie to jak zjeść pizzę bez sera. :lol: Totalnie bez sensu i nie opłaca się.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Wrz 2013, 20:54

Eggzor napisał(a):Co sądzicie o Nissanie Sunny?

Miałem kiedyś takiego tylko że w dieslu 2.0d miał chyba 75KM zrobiłem sporo km i z autem praktycznie nic się nie działo. Jak w dobrym stanie to warto się zainteresować.
Jeździłem 1.4 w hatchbacku i silnik wydawał się trochę za słaby jak do tego auta, ale do normalnej spokojnej jazdy powinien wystarczyć :ok:
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016