Czy wygląd tej membramy od parownika LPG kwalifikuje ją do wymiany?

14 Wrz 2020, 19:20

Auto Lanos 1,5 ben./16V instalacja LPG- EMMEGAS -parownik E46 7R -0094015 z 21r.Czy taki wygląd jest podstawą wymiany na nową i czy są inne zamienniki dla tego modelu.Silnik na LPG miał spadki mocy i często przy rozpędzaniu były objawy skakania lub dławienie się przy próbie dodawania gazu..?? Problemy rozpędzenia auto powyżej 60 - 80 km.
JanMarten49
Nowicjusz

Zdjęcia: 14

14 Wrz 2020, 19:24

Wypracowana mębrama od parownika "EMMEGAS"
JanMarten49
Nowicjusz

Zdjęcia: 14

30 Wrz 2020, 12:49

Nie ma zdjęcia ale jak już widać że jest zmęczona to na pewno warto ją wymienić. Tym bardziej jak rozebrałeś parownik.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

08 Lis 2020, 14:04

Gdy użytkowałem auto tylko w trasach membrama wytrzymała mi 160 tyś km,gdy ją wymieniłem i zacząłem jeżdzić na miejscu,już po ok.15 tyś km była out,potem po takim samym przebiegu,membramy oryginalne Landi Renzo,zrobiły się sztywne,pokryte mazidłem.Jak ja diagnozowałem? Miałem gażnikowca,gdy parownik przestał reagować(obroty silnika) na pokrętło regulacji,wiedziałem już oho,membrama,natomiast nie miałem takich objawów jakie masz,upuszczasz olej z parownika? Co ok.1000 km składało mi się ok.kieliszka ,to też ważne.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...
    Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...