Czy zawieszenie w Dusterze jest wzmocnione?

30 Cze 2021, 09:36

Czy na serio Duster ma wzmocnione zawieszenie czy to jakaś powielana bzdura?
Kondzina
Nowicjusz

30 Cze 2021, 11:12

Wiesz co tego nie wiem ale znajomy ma Dustera 1.6 LPG od nowości ma już 4 lata i nalatane 130tkm i nic z zawieszeniem do tej pory nie robił i jest wszystko dobrze. Jeździ 40/60 czyli miasto/trasa. Miał ostatnio przegląd jakiś miesiąc temu bo odbierałem z nim samochód stąd wiem bo z ciekawości pytałem właśnie o zawieszenie i silnik.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lip 2021, 09:46

Wzmocnione zostały podłużnice i kilka elementów konstrukcyjnych. Ale zostało wydłużone też podwozie, więc te elementy musiały zostać wzmocnione. Natomiast jeżeli chodzi o samo zawieszenie, to trzeba samemu sobie wzmocnić. Można kupić gotowe zestawy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...
    Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...