Po pierwsze,nalezy czytać tematyke danego działu.A to co opisujesz,to raczej nie jest problem techniczny...Ale masz szczęście - przed świętami jestem wyrozumiały i temat tylko przeniosłem,nie usuwając go
![Twisted Evil :twisted:]()
.
Co do tematu - coś nie bardzo rozumiem sytuację opisaną przez ciebie.
Ja to zrozumiałem tak - droga dwukierunkowa o jednym pasie ruchu w każdym kierunku.Ty jedziesz swoim pasem,czyli po prawej stronie drogi,a drugi samochód,nadjeżdzający z naprzeciwka jedzie też swoim pasem ruchu,czyli z twojej lewej strony.Ty jedziesz prosto nie zmieniając pasa ruchu,a on zjeżdża na twój pas,czyli jego lewy i zatrzymuje się.Po tym,jak się zatrzymał pozostawił włączone światła mijania.Ulica była oświetlona przez latarnie.
Jeżeli tak,to pozostaje pytanie - czy na osi jezdni była linia przerywana czy ciągła?Czy to było na prostej drodze,czy na zakręcie?Czy po tej stronie ulicy,po której zatrzymał się ten samochód był znak zakazu zatrzymywania się?W jakiej odległosci od ciebie,zatrzymał się ten samochód?Z jaką predkością jechałeś?Czy ten samochód zatrzymał się na pasie ruchu,na poboczu,czy na chodniku czy częściowo na pasie ruchu,a częściowo na chodniku bądz poboczu?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...