Czym jest kompleksowy przegląd auta

30 Paź 2018, 12:47

Witam
Niedawno odebrałem samochód z serwisu po tzw. kompleksowym przeglądzie.
Razem z naprawami wyszło mi niecałe dwa tysiące.
Dwa dni poźniej przy uruchomieniu i w trakcie jazdy auta zaczęły się głośne stukania z nadwozia.

I teraz zagwozdka czy przegląd (i zasugeriwana przez warsztat naprawa) nie powinien mnie uchronić przed takim zdarzeniem.

I co mogę z tym zrobić?
czy jest sens ponownie do nich wracać by poprawili usterkę
Lunatik8
Obserwowany

30 Paź 2018, 21:15

A co masz na fakturze? jakie naprawy wykonane? Robione coś z zawieszeniem?
''Przegląd kompleksowy'' każdy warsztat traktuje inaczej. Dla jednego jest to wymiana oleju i filtrów a u innego auto także przejeżdza przez ścieżkę diagnostyczną wraz ze sprawdzeniem geometrii
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Sty 2019, 12:16

Kao napisał(a):''Przegląd kompleksowy'' każdy warsztat traktuje inaczej
Pytanie jeszcze czy to nowe auto na gwarancji i czy przegląd był robiony w ASO ale generalnie najważniejszy jest zakres przeglądu jaki masz jak już wspomniał @Kao na fakturze.

Lunatik8 napisał(a):I teraz zagwozdka czy przegląd (i zasugeriwana przez warsztat naprawa) nie powinien mnie uchronić przed takim zdarzeniem.
Generalnie tak, powinien cię uchronić przed takim zdarzeniem ale może się okazać że problem który wystąpił nie zaliczał się do kompleksowego przeglądu twojego auta.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Top 10 najbardziej cenionych rajdów off road
    Witaj w ekscytującej arenie wyścigów off-road, gdzie każda sekunda jest walką z nieprzewidywalnymi elementami przyrody, a każdy skręt kierownicy to decyzja o triumfie lub porażce. W tym świecie, gdzie grunt pod kołami ...