Czym myć szyby od wewnątrz?

30 Sty 2010, 14:48

szyby było troche brudne od wewnątrz wiec je wytarłem szmatką i gorącą wodą i teraz to sie tak porobiły zacieki ze są duzo bardzije brudne niz przedtem czym je umyć?
chodzi mi o wszystkie szyby od wewnątrz auta
piotrauto
Stały forumowicz

30 Sty 2010, 15:21

Normalnym ale dobrym płynem do szyb. Ja polecam Clin - zawsze go stosuje i jakoś nie zostawia smug ani zacieków.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

30 Sty 2010, 19:32

clin nie jest płynem do szyb okiennych w domu?
co myślicie o płynie do szyb do -20C ze stacji orlen, czy shel?
piotrauto
Stały forumowicz

30 Sty 2010, 19:40

piotrauto napisał(a):clin nie jest płynem do szyb okiennych w domu?

Miażdżysz :D

piotrauto napisał(a):co myślicie o płynie do szyb do -20C ze stacji orlen, czy shel?

Kupuj jak Ci nie szkoda kasy i nie masz pojęcia gdzie indziej można kupić DOBRY i TANI płyn do spryskiwaczy :D.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

30 Sty 2010, 20:04

to takie firmy jak orlen, shel, lotos sprzedają takie słabe płyny do spryskiwaczy a benzynę, rope i gaz taki dobry?
piotrauto
Stały forumowicz

30 Sty 2010, 20:21

piotrauto napisał(a):to takie firmy jak orlen, shel, lotos sprzedają takie słabe płyny do spryskiwaczy a benzynę, rope i gaz taki dobry?

A gdzie ja tak napisałem?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...
    Nie wsiadaj za kierownicę jak jesteś wczorajszy!
    Wraz z nadejściem nowego roku rozpoczął się okres karnawału, a więc czas spotkań towarzyskich i balów. Choć często spożywa się wtedy alkohol, powinni z niego zrezygnować kierowcy – niebezpieczne jest nie tylko ...

30 Sty 2010, 20:50

qki007 napisał(a):
piotrauto napisał(a):to takie firmy jak orlen, shel, lotos sprzedają takie słabe płyny do spryskiwaczy a benzynę, rope i gaz taki dobry?

a bo ktos mi na forum tutaj pisal zeby nie kupowac z orlen
jak kupilem z orlen to mi ten plyn zamarzał po kilunastu sekundach an szybie przedniej przy -10C
piotrauto
Stały forumowicz

30 Sty 2010, 21:18

piotrauto napisał(a):
qki007 napisał(a):

a bo ktos mi na forum tutaj pisal zeby nie kupowac z orlen
jak kupilem z orlen to mi ten plyn zamarzał po kilunastu sekundach an szybie przedniej przy -10C

Mróz swoje robi.. Jednak jak jedziesz samochodem, nagrzanym, masz nawiew na szybę to można swobodnie pryskać i myć szybę w czasie jazdy..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

30 Sty 2010, 21:23

piotrauto napisał(a):clin nie jest płynem do szyb okiennych w domu?

Owszem, ale czy wyklucza fakt, że można myć i samochodowe, a nic się nie dzieje? Tak.

Ale z tego co napisałeś pod moim I postem to mycie szyb w zimie. Mogłeś wcześniej napisać :razz: To raczej jak moi poprzednicy napisali, Orlen.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

23 Mar 2010, 15:26

no i jeśli mamy firmowy płyn zimowy do spryskiwaczy i spryskamy szybę czołową od środka w kabinie to czym to przetrzeć, wytrzeć? użyłem gąbki takiej miękkiej i wiecie co? powstały okropne zacieki, drugi raz spryskałem wziąłem czysty ręcznik domowy przetarłem i juz lepiej wygląda ale nadal został brud, troche zacieków no i materiał z ręcznika jest na szybie takie małe włoski
niemam juz sił jak umyć szyby od wewnątrz i zewnątrz zeby były idealnie czyste?
pod słońce jak patrzyłem na moją przednią szybę to są same zacieki, brud, kurz oraz takie małe odpryski i rysy w krztałcie półkoli jakby od wycieraczej, normalnie tego nie widać ale brud i zacieki są widoczne
piotrauto
Stały forumowicz

23 Mar 2010, 17:32

piotrauto - szczerze ci powiem, ze zaczynasz mnie denerwować swoimi postami - zadajesz pytanie na poziomie przedszkolaka. Zadajesz pytania tak banalne, ze aż czasami nóż w kieszeni się otwiera. Czy w sklepie nie ma płynów do mycia szyb samochodowych???? A czym twoja mama, żona, siostra myją szyby w oknach w domu? Wytęż swoją mózgownicę i pomyśl troszkę człowieku, bo zaczynasz przeginać ze swoimi pytaniami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Mar 2010, 20:48

Spróbuj kątówką przejechać. Zacieków nie będzie widać...
ggmarszal
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radziechowy

28 Sie 2019, 07:55

Ja zawsze korzystam z tego preparatu shiny garage perfect glass do tego ręcznik papierowy, bezpyłowy i szyby są bez ani jednej smugi
Ostatnio edytowany przez Kao, 28 Sie 2019, 11:24, edytowano w sumie 1 raz
Powód: regulamin IV.4.e
pawelherman
Nowicjusz