Czym zaślepić żle wywierconą dziurę

03 Mar 2011, 19:39

cześć. Mam problem montowałem spoiler i nie w tym miejscu co trzeba wywierciłem dziurę na środkową śrubę. Może ktoś ma pomysł jak to załatać? Dodam że na całe szczęście nie widać tej dziury. ale boję się że przy mocniejszej ulewie woda będzie leciała. Poniżej foto

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Uploaded with

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

lukaszm
Nowicjusz

Miejscowość: Z krainy...

04 Mar 2011, 09:19

Spoiler jak rozumiem chcesz zamontować dobrze więc będziesz używał jakiegoś wypełniacza lub kleju ewentualnie zapaćkasz tanim silikonem. Otwór skoro będzie zakryty to najlepiej zakleić taśmą aluminiową lub jeżeli nie posiadasz to zwykłą taśmą i dokładnie z jednej i drugiej strony uszczelnićbproduktem na który będziesz mocował spoiler/.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

04 Mar 2011, 15:46

spoiler już jest zamontowany i dopasowany, więc pozostaje tylko ten kawałek dziury który nie zakrywa podkładka... aż mi żal tak okaleczyłem autko :(
lukaszm
Nowicjusz

Miejscowość: Z krainy...

04 Mar 2011, 16:01

Odtłuść tą dziurkę i silikon na niskie i wysokie temperatury, kupisz małą tubkę na stacji paliw (to sprawdzony sposób ) :razz:
karosa
Początkujący

Miejscowość: strumień
Prawo jazdy: 13 04 2000
Auto: SEAT cordoba vario
Silnik: 1,9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

04 Mar 2011, 18:33

Silikon , masa uszczelniająca polireutanowa , klej do szyb , cokolwiek w tym rodzaju będzie dobre i pewne jeśli posmarujemy szczeliwem i zakryjemy tę dziurę większą podkładką . Podkładkę można wykonać samemu , nadając jej odpowiedni kształt . Nie musi być symetryczna . Ja bym tak zrobił , bo w tym przypadku nie przemawia do mnie lużne nałożenie silikonu.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna