REKLAMA
Mam problem, od dawna jeżdzę Laguną jak w temacie i jestem z niej bardzo zadowolony, jednak lata lecą i trzynastoletni obecnie samochód to już jednak dość stary egzemplarz, pomimo tego, że znam ją na wylot, obawiam się rozpoczęcia 'biodegradacji'.
To jest moja druga Laguna, myślałem, że kupię po prostu trójkę, jednak niestety Renault zepsuło ten model zostawiając jedyny sensowny silnik w wersji coupe. Czekałem na poprawkę w PH 2, jednk nadal nic, pogłoski o Lagunie 4 to nadal pogłoski, zresztą pewnie znowu wsadzą do niej jakieś zabawki, a nie silniki.
Czego szukam?
- czegoś bezpiecznego, czyli zapewniającego odpowiednie osiągi, te 3.0 V6 jakie mam obecnie to minimum, ideałem by było coś jak w S80: 4x4 4.4 V8, najchętniej automat, diesle oczywiście nie wchodzą w grę.
- czegoś wyglądającego sensownie, oczywiście trudno będzie znaleźc coś robiącego takie wrażenie jak Laguna II po premierze, ale jednak żeby to nie był stereotypowy niemiecki panzerwagen ciosany siekierą, klasyczne sedany też odpadają.
L III Coupe 3.5 V6 jest jednak trochę za mała, oglądam i oglądam rózne modele, ale nie mogę znaleźć nic sensownego. Pomożecie?
Budżet - gdyby dało się zmieścic w 50k pln - byłoby świetnie. Oczywiście jeśli trzeba, to będe dokładał, musi być do czego i w rozsądnym budżecie, bo tak to można powiedzieć, żebym dołożył te pół miliona i 'kupił se' jakąś S klasę.
Co do usterek - wszystko się psuje, znam opinie o Lagunach, w końcu to królowa lawet, i wiem, czym jeżdzę przez ostatnie w sumie prawie dziesięć lat, więc absolutnie nie boję się różnych opinii. Typowe usterki dla danego modelu to oczywiście inna sprawa, ale to już kwestia wybrania konkretnego modelu.