krzem88 napisał(a): nie wiem jeszcze czy to będzie od prywatnej osoby
Tak na marginesie , ale bardzo istotne .........Chcemy kupić auto i spotykamy się na oględzinach. Wita nas dwóch panów . Podajemy sobie ręce na powitanie . Już wtedy widzę że coś nie halo. Zanim oglądam auto , prowadzę z nimi lużną rozmowę.Wychodzi z niej że sprzedający żyją tylko i wyłącznie z wynajmu lokali pod gabinety lekarskie. Dalszy przebieg rozmowy był taki........
Ja - panowie , mimo wszystkiego, nie grzebiecie w autach i nie macie tu dodatkowego dochodu?
Oni zgodnie - nie absolutnie ! przecież mówiliśmy że wynajmujemy lokale !
Ja - jednak jestem przekonany że samochód został podpicowany przez was do sprzedaży .
Oni zgodnie - proszę pana , my tylko bierzemy kasę za wynajem i nie mamy pojęcia o samochodach.
Ja - Panowie......wasze ręce mówią co innego. Niedomyte , spracowane , niedoczyszczona rzepa za pazurami świadczy o czy innym. Więc ?
Oni skruszeni i już nie tacy pewni - no tak , rzeczywiście , trochę się porobiło , aby to jakoś wyglądało.
Ja - W takim razie , panowie jak na spowiedzi , co konkretnie żeście ulepszyli i poprawili. Resztę sam dopatrzę.
Oni tym razem - progi żeśmy oczyścili z rdzy , zapapraliśmy czarnym mazidłem , drzwi do listwy zostały pomalowane ........... itd.............