W Dacii Duster są trzy silniki diesla (źródło z podanej strony: )silniki Dacia Duster gdybym miała wybór 90 KM diesel a 1.6 benzyna to wybieram benzyne. Ale jak diesel ten mocniejszy to zupełnie inna rozmowa. Tylko mocniejszy jest zaś droższy...
Co mam zrobić zimą z tym (zakreślonym poniżej czerwoną linią)nieszczęściem? Z tym nieszczęsnym "łapaczem" (wprost na chłodnicę) śniegowego puchu, po każdym opadzie leżącego najwyżej.
Mieszkam 800m od szosy, a polną drogę gmina odśnieża z 1÷2-dniowym opóźnieniem. Kupiłem Dustera i teraz mam: - napęd na 4 koła - coś w sam raz na śnieg! - wyższy prześwit - coś w sam raz na śnieg! - BARDZO nisko umieszczoną dziurę do nabierania śniegu wprost na chłodnicę - o do diabła!
Przed laty miałem do Poloneza specjalną, grubą gumę do zimowego zasłaniania wlotu powietrza na chłodnicę. Gdy zapytałem w serwisie o coś podobnego do Dustera, to wytrzeszczyli oczy i zaczęli coś tam gadać o termostacie. Termostat to ja miałem nawet jeszcze w Syrence, a tu nie chodzi o zimne powietrze, a o żywy śnieg napierający na chłodnicę przez tą cholerną dziurę!
Ratujcie! czy macie jakiś pomysł na tą cholerną głupotę - odpowiednią do klimatu tropikalnego, a nie polskiego? Może słyszeliście o jakiej uniwersalnej zasłonie do podobnych dziur w pojazdach?
PS mój model jest odmienny w szczegółach od fotografii, ale "łapacz śniegu" ma tak samo nisko!
PS2 post dodałem do tego wątku, bo bardziej odpowiedniego nie znalazłem, a stworzyć wątku adekwatnego tematycznie nie potrafiłem.
Renault 5 Le Car Van W styczniu 1979 roku Heuliez zaproponował serię specjalną Le Car Van, która nawiązywała do wersji przeznaczonej na rynek amerykański. Była to wersja dwumiejscowa, zbudowana na bazie Renault 5 TS. Zamiast tylnych bocznych ...
Baza z danymi technicznymi samochodów marki DACIA. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu. Sprawdź: dane techniczne DACIA
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.