Dacia Logan MCV II 18r montaż centralnego zamka

05 Wrz 2021, 10:37

A czy w takim peszlu jesteś w stanie ułożyć kable w takiej pozycji jak w oryginalnej gumie? Będą caly czas się zginąć i łamać. Dla mnie to jest proste, albo robisz tak jak trzeba albo wcale bo inne rozwiązania nie spełnią wymagań.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

09 Wrz 2021, 09:07

Peszel jest podatny na temperatury i w zimie, jak będzie mróz będzie się łamał. Peszel to nie jest osłona na przewody które mają pracować. Osłona musi być gumowa, jak we wszystkich innych autach. Masz podaną przykładową aukcję jak takie coś wygląda. Musisz pojeździć po sklepach motoryzacyjnych i szukać, pytać. Nikt za ciebie tego nie zrobi.
Ja wystąpię może z inną propozycją - podjedź na warsztat, gdzie zajmują się montażem alarmów, zamków centralnych, sprzętu audio i zapytaj ile kosztowałby cię montaż c.z do twojego auta. Bo coś mi się zdaje, ze sam tego nie ogarniesz. A za chwilę, jak już poprzeciągasz przewody, to będziesz pisał i pytał jak to wszystko połączyć. Oczywiście pomożemy, bo to nie jest jakieś skomplikowane, tylko pozostaje proste pytanie - jak będzie wyglądała jakość wykonania tej roboty, zrobionej przez ciebie ( np. jakość połączeń ) i jak długo będzie to działać. Chyba, że znasz się na tym, to zupełnie inna sprawa.
A jak już będziesz na takim warsztacie, jak wspomniałem, to zapytaj u nich, czy nie mają na sprzedaż akcesorii, które potrzebujesz. Bo mieć będą na pewno, skoro takie rzeczy zakładają. Zazwyczaj oprócz warsztatu jest też na miejscu sklep z takimi rzeczami.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowa klasa luksusowa – przegląd rynku premium
    Samochody hybrydowe zyskują coraz większą popularność, a marki premium bynajmniej nie pozostają tu wyjątkiem. W ofercie tego segmentu z roku na rok pojawia się coraz więcej modeli z napędem hybrydowym. Rynek samochodów ...
    Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...