Dacia Logan MCV II 18r montaż centralnego zamka

23 Sie 2021, 18:20

Witam, posiadam dacie jak w temacie, zakupiłem ową dacie totalnie goła (brak centralnego zamka, ele. szyb itp) chciałbym owo instalacje zamontować. Proszę was o rady:

1. Jaki zestaw centralnego zamka będzie spełniał zadanie: [link do oferty na Allegro wygasł] , [link do oferty na Allegro wygasł] , [link do oferty na Allegro wygasł] , [link do oferty na Allegro wygasł]

2. gdzie mogę kupić przelotki (karoseria-drzwi) w których biegną kable do centralnego ? dzwoniłem do ASO Dacii powiedzieli że trzeba kupić cały zestaw z okablowaniem za kilkaset zł

Ktoś miał podobny problem ? proszę o pomoc.
miastowy43
Nowicjusz

23 Sie 2021, 20:08

Proszę o pomoc .... gdzie dostanę gumowy peszel do drzwi >???
miastowy43
Nowicjusz

23 Sie 2021, 23:19

miastowy43 napisał(a):gdzie dostanę gumowy peszel do drzwi
Patrzyłeś czy nie ma jakiś uniwersalnych? Skoro w ASO tylko w komplecie to trzeba coś kombinować, może dobrać od innego modelu?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Sie 2021, 07:39

A dziury już są? Kupujesz używke z innych daci i po sprawie
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Sie 2021, 14:34

dziury w drzwiach i karoserii są ..... jak było by to takie proste to bym tak zrobił ... ciezko dostac owe przelotki do daci .....jakieś inne pomysły ?
miastowy43
Nowicjusz

25 Sie 2021, 14:36

Nie spodziewaj się ze ktoś to wystawia na allegro. Jedz na szrot albo dzwon do ludzi którzy wystawiają na sprzedaż i pytaj
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...
    Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...

25 Sie 2021, 14:44

przelotki przelotkami... jaki centralny zamek uniwersalny spełni kryteria ? (4 drzwi+klapa)
miastowy43
Nowicjusz

25 Sie 2021, 21:19

Cos takiego jak to [link do oferty na Allegro wygasł]
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Sie 2021, 07:29

tu widzę zestaw na 4 drzwi (4 siłowniki w zestawie) a ja potrzebuje 5 siłowników (4 drzwi plus bagażnik)
miastowy43
Nowicjusz

26 Sie 2021, 07:55

Wiesz jak wygląda zestaw na tej podstawie poszukaj takiego co ma 5, przecież nikt nie będzie za Ciebie tego robił
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

26 Sie 2021, 11:27

Szukaj centralnego 5D bo tak najczęściej oznaczają te które maja pięć siłowników np. [link do oferty na Allegro wygasł]

miastowy43 napisał(a):ciezko dostac owe przelotki do daci .....jakieś inne pomysły ?
To poszukaj może osłon gumowych harmonijkowych takich uniwersalnych np. [link do oferty na Allegro wygasł] myślę, że tu można coś takiego dopasować do otworów.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

26 Sie 2021, 22:45

czy te siłowniki o sile 4 kg będą odpowiednie do tego auta ?
a co do przelotek chyba skorzystam z peszla samochodowego: [link do oferty na Allegro wygasł] tylko pytanie czy będzie aż tak elastyczny ;)
miastowy43
Nowicjusz

27 Sie 2021, 10:19

W takim czymś to kable bedziesz lepił co chwilę. Leniwy jesteś strasznie, powiedz ile telefonów wykonałeś po to przelotki?
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

29 Sie 2021, 23:21

telefonów wykonałem w sprawie zdemontowanych przelotek w celu ich zakupu myślę 15, a ten peszel samochodowy to aż taka lipa ?
miastowy43
Nowicjusz

31 Sie 2021, 15:49

Cytując: ,,W takim czymś to kable bedziesz lepił co chwilę'' -co mam przez to rozumieć Panie Kao ??
miastowy43
Nowicjusz