Dacia Sandero II awaria korka wlewu paliwa

13 Gru 2022, 16:18

Witam wszystkich na naszym Forum. Mam problem jak w tytule. Podczas próby zatankowania auta, nie otwiera się korek. Kluczyk przekręca sie jak zawsze. I na tym koniec.Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Andrzejek62
Obserwowany

• 13 Gru 2022, 16:50

Może zamarzł zamek w środku? W drugą stronę jak go przekręcasz tak jak byś zamykał to przeskakuje?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

13 Gru 2022, 16:53

Chyba nie zamarzł. Wyjechałem z wymiany opon po 30 min w warsztacie. Przekręca się jak zawsze. Załatwione. Zassanie korka .Ale trzeba było użyć prawie konia :wink: Sprawa zamknięta. Dzięki.
    Andrzejek62
    Obserwowany

14 Gru 2022, 09:52

Andrzejek62 napisał(a):Wyjechałem z wymiany opon po 30 min w warsztacie.
    No nie wiemy co robiłeś wcześniej :wink:
    Andrzejek62 napisał(a):Zassanie korka .Ale trzeba było użyć prawie konia
    No to konkretnie się zassał, zerknij na uszczelkę w korku czy dobrze leży i może warto ją przesmarować tak jak i inne uszczelki w drzwiach.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
      Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...