Daewoo Espero 1,5 1997

12 Lut 2011, 20:37

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem tego samochodu, i chciałbym się dowiedzieć z czym to się je, to znaczy jaka jest awaryjność, czy warto kupować z gazem, jaki jest dostęp do części i ile kosztuje przeciętne utrzymanie tego modelu.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowany przez sphinx1969, 12 Lut 2011, 23:27, edytowano w sumie 1 raz
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała

12 Lut 2011, 21:37

Daewoo było dobrą i tania firmą. Awaryjność- praktycznie żadna. Utrzymanie - małe. Części do Daewoo są tanie i nie ma problemu z ich dostaniem. Silnik montowany w Espero, to silnik Opla, a te są podatne na LPG i są wytrzymałe jak mało jakie. No i Espero tak jak Nubira ma dość bogate wyposażenie. Możesz nawet trafić na skrzynię automatyczną.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Lut 2011, 12:09

Jako miłośnik francuskich marek, jestem zwolennikiem wygodnego i komfortowego wnętrza, lecz w tej chwili nie stać mnie na francuza, więc chyba faktycznie przesiądę się na daewoo. Dzięki za odpowiedź, wiele dobrego przeczytałem na temat tej marki, i dziwie się, że dopiero teraz zwróciłem uwagę na tą markę.

Pozdrawiam.
............-----Shake Your Blood-----..............
sphinx1969
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko- Biała

13 Lut 2011, 13:08

No to muszę ci napisac, że w Espero jest naprawdę dużo miejsca. To w miarę wygodne autko.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

06 Maj 2011, 21:31

Ja jakiś czas miałem Espero,kupiłem go jako egzemplarz sprowadzony z Włoch (bez grama rdzy i z pełnym wyposażeniem,była nawet skóra :mrgreen: ).Początkowo był tam silnik 1.5 ale zaczeło brakować mi mocy więc pod maska powędrował silnik od Vectry B 2.5 V6 i wtedy dopiero miało kopyto :mrgreen: ale dobra nie o tym.Fakt Espero to duże i wygodne auto,części tanie i łatwo dostepne,ja miałem z gazem i musze przyznać że nie miałem z nim żadnych kłopotów (wkońcu silniki Daewoo dobrze znoszą lpg).Marka Daewoo jest niestety mało doceniana bo jak wiemy większość patrzy na znaczek a nie tędy droga.Ja czasami załuje że go sprzedałem ale niestety trzeba było przesiąść sie na kombi,więc ja z czystym sumieniem polecam to auto.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Maj 2011, 14:00

Daewoo Espero 1.5 podczas przebiegu 170 tyś km ,nigdy nie odmówiło współpracy na drodze.Tylko w ramach gwarancji wymieniono tylne sprężyny ,były poza tym, problemy z panelem sterowania elektryką szyb(dwukrotnie).Trzeba zwracać uwagę na korozję,poza tym auto nie ma typowych bolączek,nawet zawieszenie jest trwałe.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    15 lat sukcesów marki Dacia
    Na rynku polskim marka znalazła ponad 180.000 nabywców. Największą popularnością cieszy się Dacia Duster, która w 2019 roku już po raz kolejny utrzymała pozycję lidera segmentu SUV i jest najchętniej wybieranym ...

31 Paź 2012, 15:35

Wątek trochę przeterminowany, ale poprieram przedmówców - auto super, kuzyn miał i sprzedał przy przebiegu ponad pół miliona kilometrów, bo... rozbił. 500tys auto zrobiło na tym samym silniku bez generalnego remontu!!
alabaster
Nowicjusz

Auto: Toyota Yaris