Daewoo Espero 1.8 8v

20 Kwi 2010, 04:39

Witam tak jak w temacie ,mam taki problem nie pokazuje mi ilosci paliwa,wiec postanowilem sie wczołgac pod samochod i zobaczyc co w trawie piszczy ,noi co sie okazalo ze jest jeden przewodzik jest urwany, nie pamietam dokladnie juz ktrory ale chyba 'czarny' a idzie jeszcze zołty i czerwony ,najpierw podlaczylem ten urwany do zoltego i wsakzowka wzrosła ale na maxa , wiec chyba to nie powino byc tak bo w baku bida:) gdy podlaczylem go do czerwonego nic nie drgneło .stad moje pytanie ,gdzie powinien byc podlaczony ten przewod ?? moze to jest masa??? i gdzies powinien byc z boku przylutowany a nie koniecznie wpinany wktoras z tych wtyczek gdzie ida 2 pozostałe przewody,zogry dziekuje za wszyskie odp pozdrawiam..
Ostatnio edytowany przez turboplus, 20 Kwi 2010, 18:35, edytowano w sumie 1 raz
turboplus
Początkujący

Miejscowość: przbyszow
  • 20 Kwi 2010, 08:05

Prawdopodobnie ten czarny to masa, żółty to przewód sygnałowy do wskaźnika paliwa, a czerwony to rezerwa. Jak czerwny połączysz z czarnym, to powinna zaświecić się rezerwa.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

20 Kwi 2010, 17:09

Niestety tez tak probowalem i nic bez zmian moze zarowka jest spalona bede musial to sprawdzic.
    turboplus
    Początkujący

Miejscowość: przbyszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Elektryfikacja według Toyoty
      Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...