Mam problem mianowicie samochód strasznie szybko się nagrzewa po pewnym czasie od uruchomienia silnika znika prawie cały płyn ze zbiornika wyrównawczego następnie jak już się nagrzeje to w zbiorniku jest go ponad maximum temperatura jaka wskazuje przekracza dopuszczalna nie włącza się wentylator czy to może być bezpośrednia przyczyna ? nagrzewania się oprócz tego nie działa nagrzewnica kabiny wydaje mi się tez ze kolejna awaria jest termostat ale te dwa przewody nagrzewają się nie równomiernie na początku ten u góry następnie ten na dole kable nie robią się twarde. a co do zbiorniczka wyrównawczego może to wina korka czy da się jakoś odpowietrzyć chłodnice bo strasznie bulgocze płyn a jest zimny na pewno nie ma temperatury jaka wskazuje
kontrolka za to chłodnicą jest bardzo gorąca. planuje zaprowadzić bravunie do mechanika ale chciałbym mieć pobieżna wiedzę na temat kosztów i tego co może być uszkodzone zęby nie zaczął wymyślać Bóg wie czego. Na 85% mogę wyeliminować uszczelkę spod głowicy ponieważ nie dymi na biało a poziom oleju jest taki jaki był oprócz tego nie zbiera się masło na korku od oleju. tylko zastanawia mnie to dlaczego trochę wolno wkręca sie w obroty naprawdę jest to kilka sekund przy dociśniętym gazie do deski obroty nie zmieniają sie dopiero po pewnym czasie zaczyna przyspieszać