Daewoo Korando: Wtryski Bosch

16 Wrz 2015, 06:29

Cześć wszystkim!
Chciałbym się dowiedzieć jakiej firmy wtryskiwacze znajdują się w moim Korando z silnikiem 2.3 diesel. Widzę na nich jakieś znaczki świadczące o tym, że są to chyba wtryski Bosch, ale nie mam pewności. Proszę o sprawdzenie w swoich silnikach :) Czy wtryskiwacze te lepiej jest regenerować czy kupić nowe? Mam uszkodzone dwie sztuki.
Hypki
Nowicjusz

Auto: Daewoo Korando

09 Lis 2015, 14:56

Mogą być takie 0000788523 SIEMENS, sprawdź najlepiej jaki jest na nich wybity numer.
Hypki napisał(a):Czy wtryskiwacze te lepiej jest regenerować czy kupić nowe? Mam uszkodzone dwie sztuki.
Nowe będą droższe od regenerowanych. Możesz kupić używane które mogą pochodzić jeszcze długo. Widziałem że używane chodzą po 30zł więc możesz zaryzykować :)
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co czeka branżę warsztatową w 2023 roku?
    Najnowsze dane wskazują, że w 2022 roku w Polsce zarejestrowano niemal 383 tysiące nowych aut osobowych oraz ponad 700 tysięcy samochodów używanych importowanych z zagranicy. Mniejsza dostępność nowych pojazdów, ...
    Jazda we mgle
    Jazda we mgle to jak jazda w chmurach, z tą tylko różnicą, że ich dolna podstawa styka się z powierzchnią ziemi. Kierowanie samochodem w takich warunkach wpływa negatywnie na percepcję wzrokową , m.in. trudniej ocenić ...