Tłumik lanos

27 Lip 2015, 17:40

Witam,

niestety mam parę dziurek w tłumiku, których już nie da rady pospawać, więc muszę wymienić na nowy. Właściciel, od którego kupowałem auto mówił, że kupił tłumik od astry, gdyż te są o wiele wytrzymalsze, gdyż, gdy kupował orginalne od daewoo lanosa wymieniał je, co dwa lata, bo tak szybko korodowały i faktycznie ja już mam auto 6 lat i dopiero teraz się posypał. Czy ktoś z Was ma wiedzę od jakiego dokładnie modelu astry mam szukać tłumika, aby był tak samo wyprofilowany i pasował do mojego lanosa? Dokładnie Daewoo Lanos 1.5 KAT, rok produkcji 1998(hatchback).

Z góry dziękuję za podpowiedź.

Pozdrawiam
Piotr
lanosik
Obserwowany

Prawo jazdy: 3- 6- 0
Auto: Daewoo Lanos

13 Sie 2015, 10:31

U mnie też było kilka dziurek i zainwestowałem w cement do tłumika. Połatałem i jak dotąd nie odpadły :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

17 Sie 2015, 15:49

Jedż na warsztat, gdzie wymieniają tłumiki i zapytaj. Napewno znajdą w katalogu odpowiedni model Astry.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
    Toyota silniki 1JZ-GTE i 2JZ-GTE
    Sześć cylindrów w układzie rzędowym. Pojemność: od 2,5 do 3 litrów. Zalety: dostępność i dobry potencjał do tuningu. Silniki Toyoty z rodziny JZ zyskały już status legend. Solidny żeliwny blok jest w stanie ...