Daewoo lanos 1.4

08 Paź 2010, 17:39

prosze o pomoc posiadam daewoo lanosa i mam taki problem mam go na gaz i jest tak ze jak auto jest zimne i chodzi na benzynie to mi go dusi szarpie nim i gazu ledwo co dodaje a jak sie przelaczy juz na gaz to chodzi dobrze. Chcialem zebyscie mi pomogli stwierdzic czemu tak jest co ewentualnie jest ??
Ostatnio edytowany przez kamill999, 09 Paź 2010, 09:37, edytowano w sumie 1 raz
kamill999
Nowicjusz

Miejscowość: S-c

09 Paź 2010, 09:38

Przypatrz się, jak powinno się pisać temat, bo następnym razem poleci do kosza...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Paź 2010, 08:32

siema ja bym podejrzewal cos z zaplonem elektrycznym sprawdz najpierw przewody i swiece
kamilszczak01

10 Paź 2010, 18:25

zobacz tak jak kolega napisał wcześniej przewody świece iskrę czy w ogóle jest na wszystkich przewodach iskra zobacz na który cylinder nie reaguje poprzez zdjęcie fajki albo przewodów z wtryskiwacza ja podejrzewam ze to mogą być wtryski bo jedziesz pan na gazie a to często się dzieje do paliwa dodaje się preparaty by zregenerowały się wtryski ale to mało pomaga czasami nie ważne ze odpala na benzynie czy nie to i tak się dzieje:)ten typ tak maa jak nie wtryski to coś z ciśnieniem sprężania ,to co pan mówi ze telepie to na pewno nie pracuje na jeden cylinder albo i więcej zobacz na sam wpierw filtr paliwa i ciśnienie paliwa:)szczęścia życze :grin:
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...
    Oznaczenia tablic rejestracyjnych Policji
    Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym Policji. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju. HPA – Komenda Główna Policji HPL – Wyższa Szkoła Policji ...