Daewoo Lanos 1,5 16V

06 Lip 2009, 14:58

Witam all ,
Wydaje mi się, że coś dzieje się z immobilajzerem - tzn. mam taki problem - generalnie mam ten problem od ok. 6 miesięcy ale to się nasila - czasem, nie zawsze jak włożę kluczyk i chcę odpalić silnik to immo odcina zapłon i nie mogę zapalić silnika - gdy wyciągnę kluczyk i włożę go za ok. 10 sekund wszystko jest ok ! - co może powodować takie zachowanie ?
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna
  • 06 Lip 2009, 15:34

Może spróbuj odłączyć na chwile kleme od akumulatora, czasami to pomaga
    seba002
    Początkujący

Prawo jazdy: 07 01 2007
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Alfa Romeo 147
    Silnik: TS 1.6 105KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2003

28 Lip 2018, 15:58

Witam: mam też taki problem ze podczas przekręcania kluczyka na rozrusznik i w tym samym czasie mam w lewych drzwiach coś co jakoby głośno uruchamia jakiś mechanizm i odcina zapalenie silnika. Zawsze czekam na rozbrojenie immobilizera..5 krótkich sygnałów w głośniczku w słupku prawej strony..to chyba od systemu alarmu..A kiedy wyłaczam silnik ten dźwięk załaczenia słyszę.Doszło do tego ze wstawiłem w kabel zasilający te blokade wyłącznik co nie słyszę tego dzwięku.Ale blokada nadal istnieje.Mimo wszystko nie rozumiem zasady tego mechanizmu.Po kilku próbach udaje mi sie zapalić silnik i bez problemu jeżdżę kilka dni..Teraz zostałem unieruchomiony na dobre.. ? ?
    JanMarten49
    Nowicjusz

Zdjęcia: 14
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajd Finlandii 2017 wygrywa młody fiński kierowca
      Tegoroczny Rajd Finlandii wygrał niespodziewanie młody fiński kierowca Esapekka Lappi, zdobywając najwyższe miejsce na podium dla zespołu Toyota GAZOO Racing. To jednak nie przypadek – mimo zaledwie 26 lat, młody Fin ...