Sporo dymu nietypowego niebieskawego koloru

24 Lip 2018, 18:54

Witam was forumowicze jestem nowym użytkownikiem a to jest mój pierwszy post zatem proszę o wyrozumiałość problem jest z samochodem marki Chrysler PT cruiser 2005r 2.0benzyna samochód podczas dodawania gazu zostawia za sobą sporo dymu nietypowego niebieskawego koloru podejrzewam że zwyczajnie ciągnie olej czy jest ktoś z was w stanie mi wytłumaczyć czym to może być spowodowane oraz czy koszta takiej naprawy mogą być wysokie? Z góry dziękuję!
MrCesar
Obserwowany

• 24 Lip 2018, 22:31

MrCesar napisał(a):zostawia za sobą sporo dymu nietypowego niebieskawego koloru podejrzewam że zwyczajnie ciągnie olej
    Dobrze myślisz... czy sprawdzałeś ile tego oleju ubywa na określona ilość km?
    MrCesar napisał(a):czy jest ktoś z was w stanie mi wytłumaczyć czym to może być spowodowane
    Mogą być np. zapieczone pierścienie lub uszczelniacze zaworowe w kiepskim stanie które puszczają. Można zrobić próbę olejową i wyeliminować jedno z podejrzeń.

Im bardziej intensywny jest kolor niebieski, tym większa ilość tej cieczy (oleju) przedostaje się do komory spalania.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
      Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...
      Toyota 2000GT 1967 rok
      Sportowa Toyota 2000GT to łakomy kąsek dla kolekcjonerów. Obecnie jest to najcenniejsza i najbardziej pożądana Toyota w historii marki. Pierwszy raz pojawiła się na targach w 1965 roku, gdzie spotkała się z dużym entuzjazmem. ...