04 Maj 2010, 11:45
witam all ! potrzebuję jakieś solidne łożyska na tył do Lanosa 1,5 16V 100KM ! - w ciągu ostatniego roku - i jakiś w sumie przejechanych 15 tysiącach dwa razy wymieniłem łożyska w lanosie (tył) - pierwsza wymiana oryginalnych które przejechały 100 tys. na nowe w interkarsie i po przebiegu ok. 5 tys to samo cholernie huczały - stwierdziłem ok może jakieś kiepskie łożyska kupiłem - więc wróciłem do intercarsu i kupiłem drugi komplet i oddałem auto na warsztat bosha który wymienił mi łożyska - po wymontowaniu nowych które przejechały ok 5 tys zauważyłem że z prawej strony łożysko było JUŻ pęknięte !! więc ucieszyłem się jak kolesie z bosha wymienili mi na nowe i znowu qur... huczą ! a przejechał podobny dystans na nich ok. 5-8 tys. - wymieniłem już podczas ostatniej wymiany piasto bębny z tyłu, cylinderki, szczęki i przewody hamulcowe więc wszystko co się dało a mimo to łożyska huczą!! szczególnie te z prawej strony ...... poradźcie proszę jakie mam założyć łożyska na tył ?????? i jaki smar zastosować ???
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae