Jakie łożyska do Nissan Micra IV

22 Lut 2021, 22:45

Dzień dobry,

mam do wymiany tylne łożysko w samochodzie Nissan Micra IV (k13) 1.2. Czy moglibyście polecić jakieś rozsądne (jakościowo i cenowo), konkretnej firmy, najlepiej z kodem produktu żebym nie pomylił podczas zamawiania. Na sklepach z częściami często widziałem polecane łożyska firm SKF, SNR, FAG, ale czy będzie to najlepszy wybór jeżeli chodzi o cene-jakośc? Dziękuję.
hlo63539
Obserwowany

23 Lut 2021, 08:55

Ja uzywam SKF i do tej pory bez przygód. Trzeba tylko pamiętać o prawidłowym montażu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Lut 2021, 12:39

SKF są dobre tak jak napisał [email widoczny po zalogowaniu] Ja jeszcze jakieś dwa lata temu wymieniałem łożysko na takie od firmy FAG i również nie było problemu, a cena podobna była do SKF.

Tu nie warto się pchać w budżetowe marki bo roboty sporo przy takiej wymianie więc dobrze jak wymieniona cześć będzie służyła jak najdłużej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Mar 2021, 12:07

Cześć,

Do Nissana Micry 1.2 IV (K13) oznaczenia zestawów naprawczych łożysk tylnego koła masz następujące:

SKF: VKBA 7616 (wymiary 25x55x48, łożysko, seger, nakrętka)
SNR: R168.99 (wymiary 25x55x48 łożysko seger, nakrętka)
FAG: 713633070 (wymiary 25x55x48 łożysko, seger, nakrętka, dekiel)

To masz łożyska top klasa. Zamienników bym nie montował, ponieważ szybko wrócisz do mechanika z nimi.
masif
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak sprawdzić auto przed zakupem?
    Kupno używanego samochodu to inwestycja, która wymaga szczególnej uwagi. Przed dokonaniem zakupu należy dokładnie skontrolować wiele elementów. Zaniedbanie któregoś kroku może skończyć się przykrą ...