Jakie łożyska do Nissan Micra IV

22 Lut 2021, 22:45

Dzień dobry,

mam do wymiany tylne łożysko w samochodzie Nissan Micra IV (k13) 1.2. Czy moglibyście polecić jakieś rozsądne (jakościowo i cenowo), konkretnej firmy, najlepiej z kodem produktu żebym nie pomylił podczas zamawiania. Na sklepach z częściami często widziałem polecane łożyska firm SKF, SNR, FAG, ale czy będzie to najlepszy wybór jeżeli chodzi o cene-jakośc? Dziękuję.
hlo63539
Obserwowany

23 Lut 2021, 08:55

Ja uzywam SKF i do tej pory bez przygód. Trzeba tylko pamiętać o prawidłowym montażu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

23 Lut 2021, 12:39

SKF są dobre tak jak napisał [email widoczny po zalogowaniu] Ja jeszcze jakieś dwa lata temu wymieniałem łożysko na takie od firmy FAG i również nie było problemu, a cena podobna była do SKF.

Tu nie warto się pchać w budżetowe marki bo roboty sporo przy takiej wymianie więc dobrze jak wymieniona cześć będzie służyła jak najdłużej.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Mar 2021, 12:07

Cześć,

Do Nissana Micry 1.2 IV (K13) oznaczenia zestawów naprawczych łożysk tylnego koła masz następujące:

SKF: VKBA 7616 (wymiary 25x55x48, łożysko, seger, nakrętka)
SNR: R168.99 (wymiary 25x55x48 łożysko seger, nakrętka)
FAG: 713633070 (wymiary 25x55x48 łożysko, seger, nakrętka, dekiel)

To masz łożyska top klasa. Zamienników bym nie montował, ponieważ szybko wrócisz do mechanika z nimi.
masif
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...