tak więc lanos 1.5 8v LPG 2 gen z śrubą czyli 1gen... Jednak problem dotyczy benzyny na LPG wszystko jest ok. Na luzie obroty falują a podczas jazdy utrzymując równą ilość gazu zwalnia szarpie aż się zadusi lub nie przycisnę do końca. Dodam że dzieje się to tylko i wyłącznie na benzynie i na ciepłym silniku, na LPG jest ok i na zimnym silniku też jest OK. Pompka podmieniona, wtryski też i nic nie pomogło. Zauważyłem że jak odłączę sondę lambdę to silnik zachowuje się tak samo z nią jak i bez niej. Czego to wina ?
Niżej filmy co i jak:
Nierówne obroty:
[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Strzały w wydech:
Dziwna odcinka ? Jakby coś syczało w środku ? Od 45s słychać podczas przyśpieszania i przed odcinką te syczenie, świszczenie nie wiem jak to nazwać. Na LPG tak nie robi:
Zauważyłem że na wysokich obrotach podczas wkręcania go na 3b np. gdy przyśpiesza na gazie jest ok, ale jak przełączę na benzynę słychać tak jakby syczenie, przy odcince ludzie się pytają czy turbinę mam tam założoną ;o
Dodam też że na LPG ma więcej mocy niż PB może porównywalnie ale na pewno na PB niema nic więcej. Na 5 biegu się już praktycznie nie rozpędza 160 i stoi, 170 na 4 b na BAAAARDZO długiej prostej. Czy tak powinno być ?