Mam prośbę o poradę dotyczącą zakupu konkretnego egzemplarza. Szukam dla siebie samochodu funkcjonalnego, niezbyt trudnego w naprawach, przestronnego i takiego, aby prezentował dobry stosunek ceny do jakości. Dysponuję sumą ok. 6000 zł. Zdecydowałem się na Lanosa (i uprzedzam - to nie będzie auto do lansowania się, tylko do zawiezienia siebie i rodziny/znajomych z pktu A do pktu B, czasami do przewiezienia czegoś nieco większego). Znam poniekąd to autko, jeździłem nim sporo (co prawda jako pasażer, ale z kolegą-właścicielem wielokrotnie dyskutowaliśmy o jego aucie), wiem mniej więcej, czego się spodziewać.
Na oku mam ten oto egzemplarz: [link do Gratka wygasł]
Byłem już dwukrotnie w komisie, oglądałem go ze znajomym posiadającym dokładnie taki sam model (nawet rocznik i radio identyczne mają

Czy na podstawie ogłoszenia i moich zeznań (ew. spróbuję odpowiedzieć na inne Wasze pytania) możecie mi spróbować doradzić, czy brnąć w ten egzemplarz dalej, czy raczej odpuścić? Czy zmiana kolumny kierownicy mogła być spowodowana wypadkiem?
Z góry dzięki za wszystkie rady! Mam nadzieję, że zostanę w końcu szczęśliwym posiadaczem własnego autka i zostanę tu z Wami na forum na dłużej!