Daewoo Lanos Dławi się i przygasa

10 Wrz 2007, 07:37

Mam problem z Lanosem 1,4 .auto przy zmianie biegów mi przygasa a także gdy stoję troszkę dłużej na światłach to gdy dodam gazu auto potrafi zgasnąć.Rano po odpaleniu po zmianie na drugi bieg muszę pomalutku dodawać gazu bo jak dodam szybciej to on tylko "buczy" a nie jedzie.
a zapomniał bym auto ma fabryczną instalacje gazową.
Dzięki z góry za pomoc
kruchy
Nowicjusz

Miejscowość: dolnośląskie

10 Wrz 2007, 07:57

Problem występuje na benzynie i na gazie,czy tylko na gazie czy tylko na benzynie?A to ma ogromne znaczenie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Wrz 2007, 15:50

problem występuje na gazie i na benzynie.mam takie wrażenie jakby większy problem był na benzynie
kruchy
Nowicjusz

11 Wrz 2007, 15:52

ostatnio są deszczowe dni i już całkiem mi auto oszalało przymula coraz mocniej
kruchy
Nowicjusz

11 Wrz 2007, 17:33

:D Odpowiedz sobie, jak dawno temu wymieniałeś: filtr powietrza, filterek gazu, świece, kable WN, filtr benzyny? Jeśli odpowiedzią jest: "nie pamiętam", to wykonaj te wymiany i potem napisz... :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

14 Wrz 2007, 13:53

wczoraj wymieniłem kable filtr powietrza i jest lepiej ale dalej ma takie delikatne " zastanowienia "przy zmianie biegów.Czy to może być zła regulacja silnika :?:
kruchy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...

14 Wrz 2007, 14:57

:shock: kruchy: dodaj jeszcze wymianę świec; to może być kluczowy czynnik, powodujący owo "zastanowienie". :wink:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

28 Lip 2010, 18:37

Kolego mialem podobny problem, podczas jazdy slyszalem dzwieki przypominajace pou pou :D wymienilem cewke wraz z swiecami i problem zniknol, na szczescie w pore bo moglo dojsc do powazniejszych uszkodzen. Radze to sprawdzic, zdjac na odpalonym silniku fajki z cewki kazda po kolei i sprawdzac ktora zle laczy dekikatnie unoszac fajke w gore, jezeli ktoras bedzie szybciej tracila iskre od pozostalych, znaczy to ze czeka cie koszt ok 200 zl chyba ze potrafisz wymienic to sam, wiec zaoszczedzisz. Sprawa jest banalna jak by co sluze rada.

Zapomnial bym dodac, jezeli cewka jest uszkodzona kup odrazu komplet swiec.

Pozdrawiam
Kapitan_Bomba
Nowicjusz

Miejscowość: Tarczyn